logo
Instagram
Top

Je mannelijke en vrouwelijke energie in balans #1

Zwaar emotionele, besluiteloze dagen waarin je nergens meer zin in hebt en het liefst jezelf verstopt onder de dekens (en het is niet eens tijd voor je menstruatie?). Heb jij ook weleens last van deze mentaal uitputtende dagen? Dan kan het zo zijn dat je vrouwelijke energie totaal uit balans is. SAY WHAT?

Zoals alles in het leven horen ook wij in balans te zijn, zo bestaan wij mensen uit mannelijke en vrouwelijke energie, deze twee horen bij elkaar zoals yin en yang. Iedere man heeft vrouwelijke energie en iedere vrouw heeft mannelijke energie, alleen de mate waarin verschilt. Wanneer je een van de kanten laat overheersen dan raak uit balans en dus uitgeput.

VROUWELIJKE ENERGIE:
Vrouwelijke energie gaat mee met de stroming, ze flowt en heeft geen doel en/of richting voor ogen. De vrouwelijke energie doet alles vanuit gevoel, intuïtie, overgave, duisternis, niet-weten en binnenwereld.
Vrijblijvend, neutraal
– Open voor alles
– Onthecht
– Zwijgzaam
– Inschikkelijk, volgzaam
– Vreedzaam
– Bescheiden, nederig
– Ontvankelijk
– Trouw, loyaal
– Behoedzaam
– Zorgzaam
– Respect voor het leven
MANNELIJKE ENERGIE:
Mannelijke energie daarentegen is puur bewustzijn, focus, stabiliteit, is doelgericht en helder. Hij is rationeel, doelgericht, licht, strategisch en gericht op de buitenwereld.
– Betrokken
– Weerstand tegen verandering
– Controlerend
– Spraakzaam
– Heersend , leidend
– Agressief
– Zelfverzekerd
– Sceptisch
– Onafhankelijk
– Brutaal
– Impulsief
– Onverschrokken
“Tijdens seks ben je gehaast en egoïstisch”
Wanneer ben je uit balans?
Je bent uit balans wanneer je teveel ‘hangt’ in (een) emotie(s) van de mannelijke of de vrouwelijke energie. Ben je bijvoorbeeld heel erg spraakzaam en heb je altijd graag het woord dan hang je teveel in je mannelijke energie en moet je leren luisteren. Zo kun je zowel praten en luisteren met elkaar afwisselen, er is dan een balans tussen beide. Andere kenmerken wanneer je mannelijke energie uit balans is: je vertoont ongevoeligheid, je bent te rationeel en heel erg prestatiegericht. Tijdens seks ben je ook heel erg gehaast en egoïstisch.
Maar als je vrouwelijke energie uit balans is dan raak je hysterisch, te emotioneel, irrationeel, besluiteloos en dan sluit je je juist af voor seks en wijs je je partner af.
Omarm zowel je vrouwelijke als mannelijke energie en wees eens eerlijk naar jezelf, ben je in balans of niet? En zit je dan meer in je mannelijke of vrouwelijke energie? In het volgende deel van “Geen zin in seks door interne onbalans” delen wij een prachtige ceremonie die je kunt uitvoeren om jouw mannelijke en vrouwelijke energie tot een eenheid te vormen.

Volg ons op Social Media