logo
Instagram
Top

BADASS BOEKEN CLUB: het is zo makkelijk wanneer je ontdekt dat het niet lastig is

In de serie ‘BADASS BOEKENCLUB’ belichten wij de meest interessante en leerzame onderwerpen uit de tofste boeken speciaal voor jullie.

Voor dit eerste deel zijn wij ‘YOU ARE A BADASS’ van Jen Sincero vol enthousiasme weer ingedoken. Dit boek is AWESOME als je van zelfhulpboeken houdt en je leven wilt verbeteren. Sincero laat je jouw zelf saboterende overtuigingen en gedragingen inzien die jou tegenhouden te krijgen wat je wilt. We zijn er allemaal een ster in om ons leven nog lastiger en ingewikkelder te maken, zo niet nodig!

Allereerst; we leven allemaal onze eigen illusie die wij hebben gecreëerd met onze eigen gewaarwordingen en overtuigingen en we kunnen het veranderen zodra we kiezen voor verandering.
‘Oh, the drama we create for ourselves!’ schrijft Sincero leuk. Het is echt waar, we creëren zoveel drama en hoofdpijn voor onszelf en we zijn ons er niet eens bewust van. We zijn zo diep gewikkeld in onze eigen verhalen – ik heb geen geld, ik ben niet goed genoeg, ik kan mijn baan niet opzeggen, ik ben lui, ik heb lelijk haar, ik kan dit niet, ik ben niet leuk genoeg. Stop it stop it stop it! We verzinnen zo makkelijk excuses voor onszelf om niet achter onze dromen aan te gaan, we houden onszelf klein en zetten oogkleppen op waardoor we de zee aan mogelijkheden en kansen niet eens meer zien.
“What you choose to focus on becomes your reality”
Probeer erachter te komen wat jouw overtuigingen zijn, wat zeg je altijd tegen jezelf? Heb je nooit geld? Kom je nooit gelijkgestemden tegen?  Kom je nooit de perfecte jongen tegen? Wanneer je je blijft focussen op deze overtuigingen dan zal het ook altijd zo blijven. Sincero gebruikt een leuk voorbeeld en een oefening in dit hoofdstuk om je te laten zien dat het echt zo is.

Heb je ooit in een straat gewandeld die je al miljoenen keren hebt bewandeld en ineens valt een bepaald huis of een boom of een brievenbus jou op die je nooit eerder hebt gezien? Ineens staat hij daar! Alsof iemand het stiekem in de nacht heeft neergezet om jou voor de gek te houden. Of na jaren iemand te kennen valt je nu pas op dat die persoon groene ogen heeft of hele lange wimpers. Herkenbaar?

Oefening: kijk nu om je heen waar je ook bent en tel het aantal rode dingen die je ziet. Stop, kijk terug naar dit artikel zonder je ogen ervan af te halen, en tel in je hoofd het aantal dingen die je zag die geel waren. Waarschijnlijk waren er genoeg gele dingen maar zag ze niet omdat gefocust was op rood.
Dit is precies hoe het ook werkt met je eigen overtuigingen en je eigen realiteit, je bent zo gefocust hierop dat je niet eens ziet dat er andere mogelijkheden om de hoek liggen.
Wat zijn jouw oude verhalen/overtuigingen?
Ik heb nooit genoeg geld en kan nooit het bedrag verdienen dat ik verlang.
Neem elk oude verhaal en vervang het voor een nieuwe power overtuiging.
Ik trek geld aan vanuit alle vlakken in mijn leven en verdien het bedrag dat ik verlang.
Als je dat waar je op focust toch werkelijkheid wordt kun je maar net zo goed geloven dat je een miljoen gaat verdienen ghehe.

Volg ons op Social Media