logo
Instagram
Top
BADASS MAGAZINE

Ik kies voor mijn droom #1

Suzanne gaat over een paar maanden haar grote reis beginnen, haar reis naar zichzelf, geluk en een ander leven. Haar verhaal vinden wij zo BADASS dat wij het graag met jullie willen delen om jullie te inspireren. Elke maand zal Suzanne een life update schrijven over alle plannen, gevoelens, dromen, ups en downs en neemt zij ons mee op avontuur! Dit is het eerste deel van ‘Ik kies voor mijn droom’.

Over een paar maanden begin ik mijn reis. Een reis op zoek naar mezelf, geluk en een ander leven. Dit gesettelde leven in Nederland is niet wat mij gelukkig maakt. Maar wat dan wel precies. Mijn hart wist dit altijd al; Reizen! Dus richtte ik me op sparen, sparen, sparen. Om tot de conclusie te komen dat sparen niet mijn sterkste punt is en je geld zo gemakkelijk weer uitgeeft aan leuke dingen in het leven. Mijn hoofd vertelde mij dat ik het een kans moest geven, dit veilige leven. Ik zou er wel aan gaan wennen en het heeft zo zijn voordelen. In de loop van de tijd verdwenen die voordelen en werd ik steeds ongelukkiger. Dit is mijn plek niet. Ik voel dat ik de stap moet zetten om te gaan voor het leven waarvan ik droom. Maar wat nu?

Na mijn afstuderen als fysiotherapeut ben ik voor het eerst gaan reizen. Een jaar reizen en werken in Australië, een tijd waarin ik mezelf beter heb leren kennen. Waarin ik heb gezien wat er allemaal voor moois bestaat en me realiseerde hoe ik altijd al naar deze vrijheid verlangde. De droom kwam tot een einde toen ik door mijn geld heen was aan het einde van mijn jaar. Ik dacht een paar maanden naar Nederland te komen om even te kunnen sparen zodat ik terug kon gaan. Eenmaal in Nederland liep dit anders dan ik had verwacht. Het leven is zo duur dat het me niet lukte om te sparen. Ik werk fulltime als fysiotherapeut in een verzorgingshuis. Een baan die ik erg leuk vind met leuke collega’s, een goed salaris, fijne uren en relatief veel vrijheid in mijn werk. Een paar maanden werden twee jaar. Tot ik op een ochtend wakker werd en dacht; “Ik heb dit lang genoeg uitgesteld, ik ga!”.

Lang heb ik hier over nagedacht. Mijn leuke baan, mijn auto, mijn fijne appartement, veel lieve vrienden en familie om me heen, ga ik dit dan echt allemaal weggooien? Hoe ga ik dit dan daadwerkelijk uitvoeren? Dit is een vraag waar ik nog steeds erg veel mee bezig ben. Maar ik wist dat dit de goede keuze was. Ik heb ontslag genomen, heb mijn huur opgezegd en ben al mijn spullen aan het verkopen. Overal in mijn appartement liggen lijstjes met wat ik nog moet/wil/kan doen voordat ik ga. Waar ik vooral mee bezig ben is genieten van het proces en me richten op wat er gaat komen.

In juli ga ik naar Londen, waar mijn vriend woont. We hebben elkaar in Australië leren kennen en wisten al snel dat we dezelfde droom hadden. Wij gaan samen onze reisplannen en onze start als digital nomads maken. Voor nu werkt hij nog in Londen en blijven we tot eind oktober om bij de bruiloft van vrienden te zijn. In november beginnen we onze reis in India, waar ik een yoga docenten opleiding ga doen wat al drie jaar lang mijn droom is. Wat we hierna gaan doen weten we nog niet. Dit zal de tijd leren maar zullen we ook zoveel mogelijk open laten. We hebben allebei al eerder ervaren dat plannen maken op reis, zeker als je niet aan een tijd gebonden zit, weinig zin heeft en dat open staan voor spontane keuzes veel leuker is. De wereld ligt voor ons open.

Het is heel gek om dit proces te voelen. De ene ochtend kom ik stuiterend uit bed, de andere twijfel ik aan alle keuzes die ik maak. De steun die ik krijg van lieve mensen om mij heen helpt hierbij zo erg. Als iemand je laat weten dat je de juiste richting op gaat, hoe knap het is deze keuzes te hebben gemaakt, je laat weten hoe dit hen inspireert. Daarnaast vind ik het heel erg moeilijk om al deze lieve mensen achter te laten, het grootste deel van mijn vrienden en familie wonen in Nederland. Contact via internet of Skype is toch altijd net even anders. Dit heb ik in Australië ervaren, vriendschappen die verwateren maar ook vriendschappen die opbloeien en waarmee je een hechtere band krijgt omdat je weet dat je er altijd voor elkaar bent, hoe groot de afstand ook is. Ik heb zoveel geluk dat ik dit samen met mijn vriend doe, samen ben je sterker dan alleen. Dit maakt deze stap voor mij wat gemakkelijker. Misschien zou ik dit niet eens alleen aandurven, maar hé dat ben ik.

Ik heb er alle vertrouwen in dat dit avontuur goed gaat komen, dat als je je angst links laat liggen en gaat voor liefde en het volgen van je hart dat dit je zo veel verder brengt. Er is zoveel meer mogelijk dan we denken, onze gedachten en angsten houden ons in het leven waar we niet blij mee zijn. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Omdat het zo hoort? Om te sparen en later een fijn pensioen te hebben? Omdat je bang bent om te falen als je je droom achterna gaat? Daarom heb ik er voor gekozen dit zelf te ervaren, word ik hier gelukkiger van? Ik heb niet de illusie dat alles goed zal gaan en we geen obstakels tegen gaan komen. Terug komen en alsnog het “normale” leven leiden kan altijd nog. Maar ik ben niet bang om fouten te maken. Na een val kan je niet anders dan weer opstaan en iedere val zal mij sterker maken.

Luister naar wat je hart zegt. Als je alle angst en twijfels opzij zet; wat zou je nou echt willen? Hoe ziet jouw perfecte dag eruit? Vanuit onze opvoeding zijn we vaak niet gewend om naar dit gevoel te luisteren. Probeer hier daarom bewust op te focussen. Ik begrijp heel goed alle gedachten die in je opkomen en alles in je wat zegt; Ik kan dit niet, hoe zou ik dit in hemelsnaam kunnen doen?! Schrijf over wat jouw passie is, droom over dat perfecte leven, zet op papier wat jij te bieden hebt. Als je de weg vindt naar jouw eigen kracht, zal dit je op plaatsen brengen waar je nooit had durven dromen. Ben niet bang om groots te dromen. Er is meer mogelijk dan je denkt.Ik zal maandelijks voor BADASS Magazine schrijven over mijn plannen, gevoelens, dromen, ups en downs.
Lijkt het je leuk om in contact te komen of spreekt dit verhaal jou aan en heb je vragen of ideeën, voel je vrij om contact op te nemen!


Instagram: @avocadosandyoga
Facebook: avocadosandyoga
Email: avocadosandyoga@gmail.com

Volg ons op Social Media