logo
Instagram
Top

Master je BADASS mindset: financiële vrijheid

In de serie Master Je BADASS Mindset leren we je hoe je op verschillende
vlakken in het leven je mindset kunt shiften om een BADASS te zijn.

In dit eerste deel gaan we ons verdiepen in onze relatie met geld.
Dat we (veel) meer kunnen bereiken met een positieve mindset weten we wel maar wisten we ook al dat we financiële rijkdom kunnen ervaren door onze mindset te veranderen? En hoe is eigenlijk onze huidige relatie met geld?

Als je mij een jaar geleden had gevraagd of ik €1.000.000 zou willen hebben op mijn bankrekening dan had ik je waarschijnlijk gezegd ‘nee, dat heeft voor mij geen waarde, het gaat om gelukkig zijn’. Nu ben ik het nog steeds eens met die lieve gedachte dat het uiteindelijk allemaal draait om gelukkig zijn maar mijn mindset wat betreft die grote financiële rijkdom is dankzij de boeken ‘Think & Grow Rich’ en ‘You Are A Badass At Making Money’ geshift (where my money at?) ik ben erin gaan geloven dat ook ik de kans heb op financiële rijkdom, net als iedereen.

Hoe je het ook went of keert financiële rijkdom zorgt voor heel veel vrijheid, je ervaart geen stress meer of je je rekeningen wel kan betalen, je ervaart geen stress meer wanneer er iets plotseling gebeurd (bijvoorbeeld een kapotte laptop die vervangen moet worden) dan kun je die zonder wikken en wegen gewoon aanschaffen, je kunt iedereen die je lief hebt mee op vakantie nemen, je kan dieren en mensen redden en die wereldreis die je zo graag wilde maken hoeft niet langer uitgesteld te worden! Hoe erg we ook verlangen naar deze financiële vrijheid toch houden we onszelf heel erg tegen om het ook daadwerkelijk te kunnen ontvangen. Maar hoe komt dat nou?

Hoe is jouw huidige relatie met geld?
Weten hoe jouw relatie met geld op dit moment is gaat je helpen begrijpen waar het ‘probleem’ ligt zodat je je mindset kunt shiften. Heb je een hekel aan geld? Dan weet je gelijk waarom je geen financiële rijkdom aantrekt en dan de volgende vraag ‘waarom heb je een hekel aan geld?’. Misschien hebben je ouders het vroeger financieel heel slecht gehad en zag je hoe ongelukkig zij hiervan werden, je hebt jezelf dan ervan overtuigd dat geld ongelukkig maakt.

Of heb je telkens een geldtekort omdat je al je geld meteen uitgeeft aan anderen? Ben je bang niet aardig gevonden te worden wanneer je niet strooit met cadeau’s? Of waren je ouders misschien heel erg gierig en deden zij nooit wat leuks en spontaans met hun geld waardoor jij nu ook bang bent geld uit te geven?

Je wordt niet wat je gelooft.

Niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt.

Je wordt waar je diep vanbinnen echt van overtuigd bent.

(Think & Grow Rich)

Wees duidelijk met wat je verlangt
Wees duidelijk met je wensen! Je kan wel zeggen ‘ik wil meer geld’ maar €2 extra per maand is ook meer geld, alleen waarschijnlijk niet de hoeveelheid die jij verlangt, dus wees specifiek. Waar verlang jij naar,  hoeveel geld is daarvoor nodig en wat kun je anders doen om het te laten slagen?

Je moet ook je aanpak durven te veranderen als je verandering wilt in jouw financiële situatie. Wat is de allereerste stap die je kunt zetten om dichter bij het gewenste resultaat te komen? Moet je misschien hulp inschakelen (een mentor of coach)? Misschien moet je wel werk verrichten dat niet je droombaan is maar wel een stap richting je doel is. En als je voor jezelf werkt dan moet je misschien wel je tarieven verdubbelen?

“If you’re playing it safe and you want to be rich,

you need to stop playing it safe”

(You Are A Badass At Making Money)

Inspiratiebronnen
Als je je meer wilt verdiepen in dit onderwerp dan moet je de volgende twee boeken echt lezen:

Think & Grow Rich – Napoleon Hill
You Are A Badass At Making Money – Jen Sincero

En twee inspirerende mensen die je echt moet volgen:

Tony Robbins
Charlotte van ‘t Wout

Volg ons op Social Media