logo
Instagram
Top

Waarom je NU jouw dromen moet volgen (incl. oefening)

Dit artikel is samen geschreven met Lanne van Delft geschreven.

Stel je voor je bent 85 jaar, je zit elke ochtend in alle stilte in je schommelstoeltje een kopje thee te drinken en denkt terug aan alle mooie en minder mooie momenten die je in de afgelopen 85 jaar hebt mogen meemaken. De ervaringen die je hebt mogen opdoen, de landen die je hebt bezocht en de leuke en minder leuke mensen die je hebt leren kennen. Waar zou jij aan terug willen denken op die leeftijd? Op welke ervaringen wil jij terug kunnen kijken wanneer je 85 jaar bent? Welke ervaringen wil je hebben opgedaan? Welke landen wil je gezien hebben? Waar wil je gewoond hebben? Welke beroepen wil je geprobeerd hebben? Welke instrumenten wil je kunnen bespelen?

Al als kleine ukkepuk hebben wij allemaal ontzettend veel fantasie en dromen, we willen ballerina worden, bij de brandweer gaan werken of dierenarts worden maar welke dromen heb jij nu (nog steeds)?

Op welke ervaringen wil jij terug kunnen kijken wanneer je 85 jaar bent?
Schrijf ALLES op.

 • ik heb de wereldreis van mijn dromen gemaakt

 • ik heb een avontuurlijk leven gehad, ik heb de hoogste bergen beklommen, ik heb met haaien gezwommen en gesurfd op de hoogste golven

 • ik heb zoveel mensen geholpen die minder hadden

 • ik heb op Bali gewoond voor twee jaar

 • ik heb altijd gedaan waar ik gelukkig van werd

 • ik heb (met succes) mijn eigen bedrijf opgezet

 • ik heb opgetreden voor 100.000 man

Als je alles hebt genoteerd stel jezelf dan de volgende vraag; Leef jij nu jouw droomleven?

Maak jij op dit moment al stappen die jou richting jouw dromen brengen of eigenlijk niet? Ben je überhaupt wel bezig met jouw dromen of vind je alles wel prima zo?

If you’re serious about changing your life,
you’ll find a way. If you’re not, you’ll find an excuse”.
Jen Sincero

Er bestaat een grote kans dat je jezelf zojuist hebt betrapt op het feit dat je te weinig stappen op dit moment aan het maken bent om richting jouw dromen te gaan. (Wanneer je die stappen nu wel aan het maken bent… ‘YASSSSSS BABE, YOU GO GIRL!’.
Maar we horen nog steeds TE vaak om ons heen dat mensen bijvoorbeeld een eigen onderneming zouden willen starten, een rondreis zouden willen maken, hun baan zouden willen inwisselen voor een baan waar zij WEL gelukkig van worden maar houden zichzelf tegen door allerlei excuses zoals;

 • “Leuk plan.., maar daar heb ik echt geen geld voor!”

 • “Top idee, maar daar heb ik eigenlijk toch geen tijd voor”

 • “Ik word er nu al enthousiast van.., maar hé, ik heb geen ervaring, dus forget it!”

 • “Ik kan mijn baan (waar ik doodongelukkig van wordt) niet opzeggen want dan heb ik geen inkomen meer”.

Herkenbaar?
Hoogste tijd om die excuses lekker te laten gaan. Want let’s be honest. Jij weet ook dat het smoesjes zijn. Want we kennen allebei mensen die zoiets óók ZONDER specifieke ervaring hebben gedaan, mensen die net zoveel verdienen als jij, of misschien zelfs minder en het tóch voor elkaar krijgen om langer op reis te gaan, of die ene vrouw.. met gezin én werk.. en tóch de tijd om een nieuwe studie op te pakken.

Het KAN dus wel..! Smoesjes dus.

Twee redenen: Of je bent bang dat het je niet gaat lukken en probeert het daarom niet eens, of je bent bang te verliezen wat je hebt en dan ‘tekort’ te komen.

OF

Dat is allemaal eigenlijk helemaal niet wat je wilt…! Al die spannende plannen en grootse ideeën. Dat kan namelijk ook. Al zou je er bijna aan gaan twijfelen met alles wat je ziet op Social Media. Een ‘normaal’ leven, met ‘gewoon’ leuke dingen náást je vaste baan, die toch wel lekker zekerheid geeft én de mogelijkheid om af en toe op vakantie te gaan en helemaal los te gaan op een leuk festival, lijkt niet meer te tellen.

Je moet een keer een verre reis gemaakt hebben. In je eentje misschien zelfs wel. Je kunt zoveel ‘moeten’. Maar je doet het niet als jij het niet wilt.

Wil je het echt of volg je de rest?
Check dus bij jezelf of jij die dingen die je in gedachten hebt voor je 85ste gedaan te moeten hebben, écht wilt. Heeft het niets te maken met verwachtingen? Erbij willen horen?

Nee? En je hebt toch nog niet de stappen gezet die je daar brengen?

Da’s dus zonde! Go for it! Als dit is wat je wilt.. Maak het klein. Begin bij het begin. Je hoeft niet je hele leven om te gooien. Begin gewoon. Náást je vaste baan. Denk in mogelijkheden. Ontdek of dit écht is wat je wilt. Dan volgt daarna de volgende stap heus wel! Investeer in jezelf. Kies voor die dingen die jou dichterbij brengen, bij dat wat jij wilt bereiken. Kies bewust voor die dingen.

Of kom jij er steeds meer achter dat al die grootse plannen misschien helemaal niet voor jou weggelegd zijn? Tuurlijk af en toe buiten je comfortzone kan best leuk zijn. Spannend leuk. Maar dat hele ‘haal er uit wat er in zit-gebeuren’ is misschien niet perse waarvoor jij geboren bent.Dat kan ook een reden zijn dat jij niet al die gekke dingen doet en dus met allerlei smoesjes op de proppen komt tijdens feestjes, om goed te praten waarom jij niet óók al in het buitenland gewoond hebt en het liefst uit een kokosnoot drinkt aan de andere kant van de wereld en foto’s maakt met #Officefortoday, maar het tóch nog niet gedaan hebt.

Wees dan gewoon ff eerlijk. Al is het maar naar jezelf. NU. Terwijl je dit leest. Maak jezelf niet gek. Want ook als je misschien liever een ‘gewoon’ leven wilt hebben zijn er allerlei dingen om meer in te investeren. Bewust te kiezen voor wat jou blij maakt. Op jouw manier. Als jouw lijstje er op je 85ste er zo uitziet.. Weet je ook wat je te doen staat:

 • ik heb een fijn en liefdevol gezin grootgebracht

 • ik heb leuke reizen met vriendinnen gemaakt

 • Ik heb mijn kennis en ervaring omgezet in een boek

 • ik heb genoten van de tijd met mijn familie

 • ik ben met plezier naar mijn werk gegaan

 • ik heb me vrij gevoeld te zijn wie ik ben

 • Ik ben 10x naar mijn lievelingsplek op vakantie geweest

Heb je het gevoel dat dingen in jouw leven nog beter moeten maar wacht je op het juiste moment? En heb je misschien geen idee wat er bij jou past of kan je niet kiezen? Zou je hier graag wat ondersteuning bij willen hebben? Dan ben je bij Lanne aan het goede adres, zij is een echte levensgenieter, schrijver en trainer. zij helpt jou om te ontdekken wat écht bij je past! Samen met jou creëert zij jouw Nieuwe Vandaag.
Wil je graag met Lanne in contact willen komen?

www.yournewtoday.nl
IG: @lanneleeft

Post a Comment

Volg ons op Social Media