logo
Instagram
Top

Je mannelijke en vrouwelijke energie in balans #2

Vorige week hebben jullie kunnen lezen wat die mannelijke en vrouwelijke energieën precies inhouden en hoe je je kunt voelen wanneer deze twee uit balans zijn (klik hier als je het eerste deel gemist hebt). Deze week delen wij een prachtige ceremonie die je zelf kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat je mannelijke en vrouwelijke energie samensmelten. Nee, deze ceremonie hebben wij niet zelf verzonnen maar kreeg ik (Leena) van Hessel, de oprichter van het Innerlijk Ontwikkeling Centrum.

Even wat background info. Hessel ken ik van de dansopleiding (Albeda Dans College, 2013-2014), hier zaten wij bij elkaar in de klas. Hessel vond ik altijd al een speciaal mens, hij is heel erg eigen, van Hessel is er echt maar een van en wanneer hij danst is het alsof het Universum hem overneemt. Wat ik dus niet eerder wist is dat hij zich ook spiritueel aan het ontwikkelen was, hij heeft zich zelfs in de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat hij nu andere mensen begeleid. Hij heeft zich gespecialiseerd in de totem, orakel kaarten en sjamanisme. Als dat niet al genoeg magie is speelt hij ook nog eens verschillende instrumenten (alles vanuit intuïtie), is hij geen awesome human being? Hij bood mij een online reading aan en daar kon ik natuurlijk geen ‘nee’ op zeggen.

Het kwam er bij mij vooral op neer dat ik mijn mannelijke en vrouwelijke energie moet laten samensmelten, “het moet echt een eenheid gaan worden” waren Hessel zijn woorden. Speciaal voor mij kreeg hij een samensmeltings ceremonie door van boven, die gericht is op mij maar die ik met mijn lezers mag delen (het is voor meerdere mensen van toepassing die via mij ermee in aanmerking komen).

De samensmeltings ceremonie (huwelijk met jezelf)

benodigdheden: zwarte, witte, zilveren en een gouden kaars. Een veer, een kommetje water en wat zand.

Met wie: je kunt deze ceremonie alleen uitvoeren of met iemand die dit ritueel versterkt (in ieder geval niet met iemand die de ceremonie ontkracht uit ongeloof of sceptisch denken, anders kun je het beter alleen uitvoeren).

waar en wanneer: kies een plek in de natuur uit waar je je fijn en veilig voelt, waar er rust is en waar je niet gestoord kan worden (met voorkeur in de avond). Je kunt deze ceremonie uitvoeren van nieuwe maan tot volle maan.

dresscode:
mooie witte kleding (indien nodig een kleedje meenemen die aardkleurig is).

STAP 1
Ga rustig zitten en steek de zwarte kaars aan in noordelijke richting, richt je aandacht op het noorden en zeg hardop: “Lieve gidsen en wezens van liefde uit het noorden, vergezel en vergezel deze viering, opdat mijn mannelijkheid en vrouwelijkheid een mogen worden en het huwelijk een mogen gaan met de Grote Geest (God/Allah/Universum; in je eigen vocabulaire)”.

Steek in oostelijke richting de gouden kaars aan en herhaal de zin “Lieve gidsen en wezens van liefde uit het Oosten, verzegel en vergezel deze viering, opdat mijn mannelijkheid en vrouwelijkheid een mogen worden en het huwelijk een mogen gaan met de Grote Geest (God/Allah/Universum; in je eigen vocabulaire)”.

Steek in zuidelijke richting de witte kaars aan en herhaal weer “Lieve gidsen en wezens van liefde uit het zuiden, verzegel en vergezel  deze viering, opdat mijn mannelijkheid en vrouwelijkheid een mogen worden en het huwelijk een mogen gaan met de Grote Geest (God/Allah/Universum; in je eigen vocabulaire)”.

Steek in westelijke richting de zilveren kaars aan en herhaal weer “Lieve gidsen en wezens van liefde uit het westen, verzegel en vergezel  deze viering, opdat mijn mannelijkheid en vrouwelijkheid een mogen worden en het huwelijk een mogen gaan met de Grote Geest (God/Allah/Universum; in je eigen vocabulaire)”.

STAP 2
Zet in noordelijke richting (achter de zwarte kaars) het kommetje neer met aarde en zeg in eigen woorden: “Lieve aarde, aarde in mij, bent u mijn getuige bij deze viering?”

Steek de veer in het zand in het oosten,  achter de gouden kaars en citeer: “Lieve lucht, lucht in mij, bent u ook mijn getuigen bij deze viering?”

Kijk naar de brandende witte kaars in het zuiden en zeg: “Lieve vuur, vuur in mij, bent u mijn getuigen bij deze viering?”

En in het westen zet je het water achter de zilveren kaars en zegt: “Lieve water, water in mij, bent u mijn getuigen bij deze viering?”.

STAP 3
Neem een moment van rust en ontspanning en richt je op je engel/gids en je hogere zelf. Vraag: “Lieve beschermengel en hogere zelf, staat u mij bij om volmondig JA te zeggen tegen de liefde van de Grote Geest? Moge ik het huwelijk aangaan en kunt u alle terugwerkende krachten elimineren en ten nietig verklaren? Maakt u het pad vrij zodat ik heel en vol liefde het huwelijk mag aangaan”.

STAP 4
Rich je aandacht op boven en schrijf in je eigen woorden: Lieve Grote Geest, ik dank u dat ik mag zijn en ik dank u voor alle lessen die ik heb mogen leren. Moge ik open staan voor de onvoorwaardelijke liefde en de samensmelting van de man en vrouw in mij. Moge ik het huwelijk met mezelf, mijn hogere Zelf en met u aangaan. Ik sta open voor een nieuwe zienswijze en ik ben er klaar voor om onvoorwaardelijk van mezelf en dus u te houden. Laat u mij het leven zien als uw bruid. Geef u mij de nodige inzichten en vult u mij met geloof en vertrouwen. Bij deze laat ik mijn oude ziens en handelswijze los en sta ik open voor de verlichte versie van mezelf.
Eindig met Amen of een ander woord waar jij je prettig bij voelt en herhaal het 3x (amen, amen, amen).
Laat het even bezinken en doe vooral wat er in je opkomt: huil, dans, zing, lach. Wat je voelt mag gevoeld worden.

STAP 5; the final step
Pak het aarde en schenk deze terug aan Moeder Aarde en zeg “Moeder Aarde u bent getuige van het huwelijk” En dank alle gidsen en wezens van het noorden, het oosten, het zuiden en het westen en zeg “dank u lieve getuigen, mogen het huwelijk in mij worden verzegeld”.
Pak de veer en wapper daarmee de kaarsen uit en gooi het water over de grond. De veer en kaarsen bewaar je, ga na de ceremonie slapen en zeg voor het slapen gaan “Morgen sta ik op als de verlicht IK, de bruid van de Grote Geest, amen amen amen”

Hessel Bos

Awesome human being
IG: @hesselbs

Innerlijk Ontwikkeling Centrum
IG: @innerlijkontwikkelingcentrum

Volg ons op Social Media