logo
Instagram
Top

Vragen over ons bestaan

Heb je je ooit afgevraagd waarom je eigenlijk op deze ronde bal huppelt? Je kan mij namelijk niet wijsmaken dat we hier op aarde zijn om naar school te gaan, te studeren, een baan te vinden en vervolgens te werken tot aan ons pensioen en dan dood te gaan (even heel hard gezegd). En oja, tussendoor nog trouwen en kinderen krijgen en met wat geluk ook kleinkinderen. Dit is hoe de maatschappij ‘ons levenspad’ beschrijft, maar is dit niet FUCKIN’ boring? Tuurlijk lijkt mij trouwen, kinderen krijgen en kleinkinderen krijgen ge-wel-dig maar je verder niet verdiepen in jezelf en in je bestaan is toch als leven als een struisvogel met z’n kop in het zand? Of ben ik te veeleisend? Zoek ik misschien naar highlights die er niet zijn?

Ik denk gewoon dat we (vooral de generaties voor ons) ons te snel neerleggen bij wat is, mijn opa is hier echt een perfect voorbeeld voor. Hij stelt mij altijd honderden vragen over mijn bewegingsredenen en waarom ik niet gewoon een vaste baan zoek met werktijden van 9 tot 5 en gewoon een ‘normaal’ leven leid. Toen ik hem bijvoorbeeld vertelde dat ik op Bali wilde gaan wonen vroeg hij ook ‘waarom?’, ja probeer je opa dan maar eens uit te leggen dat je gevoel dit aangeeft en dat je ‘je calling’ probeert te volgen.

Enerzijds lijkt het mij heerlijk om het pad te bewandelen die al bewandeld is door je ouders, je grootouders, je overgrootouders en de rest van de mensheid. Je weet wat je eerst volgende stap moet zijn en je neemt genoegen met wat is. Dan zou ik nu een baan zoeken (of waarschijnlijk al hebben), overdag doen wat er van mij verwacht wordt en rond 17:00/18:00 naar huis gaan om te gaan avondeten en tv te kijken om vervolgens naar bed te gaan zodat je de volgende dag precies dezelfde riedel kan herhalen. Als je mij dood ongelukkig wilt maken dan moet je mij zo’n leven geven, maar hier genoegen mee nemen is ook wel weer prachtig. Dat altijd meer willen in het leven kan nogal ondankbaar overkomen, denk je niet? Maar ik voel dat er meer, ik WEET dat er meer is, ik weet dat wij hier niet zijn om dit pad te bewandelen, ik geloof erin dat wij hier zijn om onze eigen paden te creëren en deze te bewandelen. En als je andere ervaringen wilt opdoen in je leven dan dat je ervaart in het ‘normale’ leven dan zul je ook een ander pad moeten bewandelen dan normaal. We hebben als mens allemaal een individuele taak, daarom zijn wij hier. Wij zijn hier om onze taak te vinden en die te vervullen. Maar wat is dan mijn taak? Wat is mijn doel in het leven? WHAT THE F IS MY PURPOSE?

Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat er iets verkeerd is aan een ‘normaal’ pad bewandelen, hiermee bedoel ik een fulltime baan hebben (bijvoorbeeld een baan met werktijden van 9 tot 5), huisje boompje beestje en in de weekenden leuke dingen doen. Als jij hier gelukkig van wordt then GO FOR IT BABE, maar heb je ooit verder gekeken dan je neus lang is? Word je echt intens gelukkig van dit leven of denk je gelukkig te zijn omdat de maatschappij dit leven heeft bestempeld als ‘gelukkig’. ‘Je hebt een gelukkig leven wanneer je een fulltime baan hebt, een koopwoning, een auto, kinderen etc.’ Nogmaals er zijn ook mensen die hier volledig oké mee zijn, zo heeft mijn tante bijvoorbeeld een fulltime baan (al jaren dezelfde), ze is gelukkig in haar relatie, ze hebben een koopwoning en it’s all fine. Dus niet iedereen wilt highlights in zijn/haar leven zoals een wereldreis maken of een digital nomad worden, maar ik wil er gewoon zeker van zijn dat je alles uit je leven en jezelf haalt want jij verdient jouw AWESOME dream life.

Wil jij meer te weten komen over jezelf en jouw bestaan? Vanaf aanstaande vrijdag (14juni) is THE LOVING SELF GUIDE te koop in onze webshop, alleen deze maand (juni) voor maar €4,90 in plaats van €7,90. Klik hier, voor meer informatie.

Volg ons op Social Media