logo
Instagram
Top

6 eenvoudige manieren om je creativiteit te laten flowen

 

Soms heb je van die dagen. Je bent vrij van werk, studie, school en Netflix doet het ‘m niet meer voor je. VERVELING. Creativiteit is dé manier om verveling tegen te gaan en het is super goed voor je brein om je creatieve zelf aan het werk te zetten. Als je af en toe je creatieve kant van je hersenen gebruikt ben je over het algemeen meer productief en houd je je hersenen jong. Daarnaast helpt het stress te verlagen en angstproblemen te verminderen. Heb je “geen tijd”? Neem toch even dat half uurtje of uurtje vrij om je handen te laten werken. Zelfs als je geen Picasso of van Gogh bent kun je nog creatief bezig zijn. Gebruik deze redelijk simpele manieren om je creatieve zelf meer te stimuleren.

1. Kleurplaatjes

Je kan natuurlijk de kleurplaten van Frozen van je kleine zusje of nichtje pakken, maar ze hebben tegenwoordig ook prachtige kleurplaatboeken en mandala’s voor volwassen (kijk hiervoor in je plaatselijke boekhandel, op bol.com of print ze van het wereld wijde web). Dit is waarschijnlijk een van de beste en meest simpele manieren om gedachteloos en creatief bezig te zijn. Kleurplaten worden tevens gebruikt voor meditatie, zo heb je twee-in-één.

2. Agenda creativiteit

Ja echt. En dan niet gewoon je afspraken en bezigheden opschrijven, maar maak het eens leuk. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Gebruik kleurpotloden, markers, stickers, kaligrafiepennen, foto’s, zo kunnen we nog wel even door gaan. Je kan het zo leuk en gek maken als je zelf wilt. Wil je het extra motiverend maken? Schrijf bij iedere week een inspirerende quote en laat je telkens weer inspireren om het beste uit jezelf te halen. Extra tip: print BADASS afbeeldingen en plak ze in je agenda om het nog leuker te maken, hehe. De meest toffe quotes en afbeeldingen staan in ons ebook, deze vind je op deze link.

3. Morning (of afternoon of evening of whenever) pages

Je wordt wakker. Je hoofd is nog behoorlijk leeg. Terwijl later op de dag onze hoofden overvloeien met allerlei gedachten. We hebben dat niet eens meer door. Zo druk bezig zijn we met van alles en nog wat.

Wat helpt om de drukke gedachten gedurende de dag wat rustiger te krijgen is morning pages. Plus het is goed om je creativiteit op te wekken. De methode van de morning pages komt uit het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron (wat overigens voor de rest echt een top boek is).

Hoe het werkt? Oké, dus, ‘s ochtends beginnen de gedachten langzaam te stromen, toch? Daarom is dat de juiste tijd om dat te doen. Schrijf dan alles op wat er in je hoofd op komt. Maakt echt niet uit wat, gewoon wat je voelt of niet voelt, wat je denkt of niet denkt. Voor 30 minuten lang of voor 3 pagina’s. Probeer een manier te vinden wat voor jou werkt en probeer dit vol te houden. Ben je het ’s ochtends toch een keer vergeten? Doe het dan in de middag of in de avond. Wij raden aan om het 30 dagen vol te houden, let’s see what it does for you!

4. Verf er op los

Er zijn zo ongeveer honderd manieren van verven en honderd verschillende soorten verf. Vond je vingerverven op de basisschool maar saai (als dat bestaat, aangezien dat super tof was)? Dan zijn er nog zo’n 99 andere manieren. Het hoeft niet echt wat te zijn, gewoon met de kleuren stoeien is genoeg om je creativiteit op te wekken, lekker abstract. Ben je meer van de realistische kunst? Ga naar Pinterest voor inspiratie, vaak zit er ook een tutorial bij hoe je het precies voor elkaar krijgt! Of verf gewoon die fruitschaal op tafel.

5. Step up your photo game

Yas. Tijd voor Instagram. Maar dan net even anders. Probeer eens echt te kijken naar de hoek, het licht, de kleuren en de compositie. Wie weet kan je ook wat spelen met Adobe Lightroom en Photoshop. Who knows how many likes you can get out of it. Niet dat het aantal likes er toe doet, maar het is altijd meegenomen als je creatieve flow gewaardeerd wordt. Anders kan je de foto’s altijd nog in het familiealbum plakken.

6. Doodling

En ook de laatste is je gedachten en je pen de vrije loop laten gaan. Teken whatever uit je hand en hoofd komt. Weet je nog toen je dat deed bij die saaie geschiedenis- of wiskundeles? Let’s get real, hoe heerlijk was dat. Leraren zouden hier niet boos om moeten worden. Het is hartstikke goed voor de ontwikkeling van je hersenen.

Heb je nu al meer het gevoel van; yas, creativiteit, it’s on? Wie weet ontdek je nog een verborgen talent en zien we je kunstwerken binnenkort op Etsy verschijnen.