logo
Instagram
Top
seks vragen

PUSSY POWER DEEL 2: Is tantra zo juicy als we denken?

Dit artikel is geschreven door Leena 

Tantra, seks, seksuele energie, vagina… jup I just said it all. Onderwerpen die vandaag de dag nog steeds een beetje taboe lijken, althans dat idee heb ik. Hoe hip we ook kunnen zijn, toch lijkt het alsof we nog steeds ontzettend stiff zijn met heel veel dingen. Zo ook in onderwerpen die te maken hebben met seksualiteit. We hebben dus ook geen flauw idee hoe krachtig en bijzonder wij vrouwen zijn, het is hoog tijd om dat te gaan beseffen en deze pussy taboes te doorbreken. In deze serie gaan wij jullie helpen meer in jullie vrouwelijke krachten te laten staan. Welkom bij het tweede deel van deze taboe brekende serie, dit is ‘PUSSY POWER’. 

Hoe meer wij ons verdiepen in al deze onderwerpen hoe meer informatie we vinden, hoe interessanter het allemaal begint te worden. Voor dit tweede deel willen wij gelijk een juicy topic behandelen, namelijk: TANTRA.
Is tantra eigenlijk wel zo juicy als we denken? 
We zijn het diepe in gesprongen en kwamen erachter dat er alleen al over tantra zoveel te vertellen valt dat wij de eerste PUSSY POWER delen zullen toewijden aan dit onderwerp (de tantra filosofie). Ben jij klaar voor jouw juicy self? En ben je klaar om die seksuele energie door je lijf te laten stromen? Wij in ieder geval wel!

Voordat we gelijk de juicy diepte in springen de komende periode laten we eens eerst even uitzoeken wat dat tantra nou eigenlijk precies inhoud. Voorheen dacht ik zelf altijd dat tantra alleen maar seks was. Bij het woord ‘tantra’ denken we al gauw aan vrouwen in strakke latex pakjes en aan stelletjes met een zweep.

Ik vroeg mijn persoonlijke Instagram volgers waar zij aan denken bij het woord ‘tantra’ en de meeste hadden het nog steeds over alleen het sex gedeelte.

Ik moest erg lachen om sommige seks reacties maar niks is minder waar, de echte tantra filosofie blijkt wat minder juicy te zijn dan we dachten en is zelfs zweverig (#zweefteef). Tantra is volgens veel Westerlingen verbonden aan seks, maar het gaat nog veel dieper dan de seks die wij hieraan koppelen (keihard bonken).

Is tantra dus seks?
Nee, tantra is dus niet per direct seks. Tantra bevat verschillende elementen, deze hebben allemaal als doel om spirituele groei te bereiken. Het heeft te maken met de energiestromen in ons lichaam en bevorderen balans en groei. Het betreft alle aspecten van het leven, dus ook seksualiteit en erotiek. Door tantra ga je alles bewuster meemaken, het versterkt je gevoelens, energieën, intenties en gedachten. Dit kan er dus wél voor zorgen dat het je seksleven bevorderd. 

Wist je dat het woord ‘erotiek’ afstamt van het Griekse woord ‘Eros’? Dit betekent ‘seksualiteit’ wat eigenlijk gewoon ‘Worden’ betekent. Het is dát wat je ten diepste beweegt om buiten je grenzen te treden, te groeien, te ervaren, en jezelf bewust te worden van wie je Bent. Zo zie je maar weer hoe wij in het Westen de betekenissen van tantra, erotiek en nog veel meer woorden helemaal uit z’n context halen.


Wil je handvaten tijdens de zoektocht naar jezelf? Wil je jezelf beter leren kennen en jezelf liefhebben? Klik dan hier. 

 

 


Wat is tantra dan wel?
In het interview van Thijs Lindhout (100% inspiratie podcast) met Mandy Ronda (sexpert) vertelt Mandy ‘Tantra is een duizend jaren oude Indiase filosofie. Het gaat niet om seks maar om seksuele energie. Het is de basis van wie wij zijn en het vormt nieuw leven. Door tantra bewust te gebruiken en toe te passen bereik je heling, vitaliteit en enlightenment. Ze geloven in deze filosofie dat door gebruik van seksuele energie je momenten van verlichting kunt ervaren’.

Bij tantra gaat het dus om het volledig in contact komen met jezelf, het tantrisme is een methode tot zelfverwezenlijking.

Seksuele energie laten stromen
De filosofie van tantra zegt dat het Universum is ontstaan door seksuele energie, het is dus in feite je oorsprong. Dus om in volledige bloei te staan is het van bela

Je hebt er waarschijnlijk nooit eerder zo bij stil gestaan maar dankzij, sorry, de seksuele energie die jouw ouders voelde stromen ben jij ter wereld gekomen… sorry dat ik je zojuist liet denken aan …. de seksuele energie tussen je ouders.

Misschien een beetje awkward he? Maar het is toch echt zo, zonder seksuele energie is er ook geen nieuw leven meer.

 

In de volgende PUSSY POWER lees je het interview met sexpert Mandy Ronda!!! Wil je dit niet missen (dit mag je niet missen)? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een PUSSY POWER (klein beetje naar beneden scrollen en dan kun je je inschrijven).