logo
Instagram
Top
human connection

LOVE THE HATERS: angst om kwetsbaar op te stellen

Dit artikel is geschreven door Leena

Daar stond ik dan met mijn goede gedrag, kaartjes uit te delen aan babes in een shopping mall in Kuta, Bali. De kaartjes hebben wij laten maken om babes te empoweren, we willen namelijk dat wij vrouwen meer samenkomen en onze krachten gaan bundelen. Op de voorkant staat heel groot “YOU ARE MAGIC” te cute… als je het mij vraagt tenminste. Blij (en zenuwachtig) deelde ik de kaartjes uit, meiden vonden het AWESOME! Maar er waren ook wat meiden die mij ZO vies aankeken, als blikken konden doden dan was ik er nu niet meer geweest. Maar waarom deze blikken? Omdat ik ze aansprak en iets wilde geven??? Hebben ze een angst om complimenten te ontvangen? Een angst om zich kwetsbaar op te stellen?

Met een ondankbaar en zuur gezicht namen deze meiden de kaartjes aan, er staat immers op dat ze magisch zijn dus dat kunnen ze toch niet afslaan? Dit deed mij wel een beetje pijn en ik voelde me heel even op mijn tenen getrapt. Het voelde alsof ik hen wat aandeed, hun uitschold, hun uitlachte of iets probeerde te verkopen. Voorheen zou ik in deze situaties denken “DAN TOCH NIET!” Want ik stel me kwetsbaar op en dan krijg ik er een stront voor terug (zo voelt dat dan op zo’n moment).

Maar nu vraag ik me af ‘wat zit er achter die reactie?’ ‘waarom reageren ze zoals ze reageren?’. Het enige wat ik wil is babes eraan herinneren dat ze er mogen zijn. Ik kreeg ineens zó het besef dat we ontzettend afgescheiden zijn van elkaar, we zijn totaal gescheiden van de rest. Waar is die sisterhood? En niet alleen sisterhood, WHERE IS THE LOVE? WHERE IS THE SOUL CONNECTION? Zijn we als vrouwen onderling dan echt niet meer gewend om complimenten van elkaar te ontvangen? En zijn we als mensen dan echt niet meer gewend om met elkaar te connecten? Het lijkt wel alsof roddelen over elkaar meer geaccepteerd is dan elkaar empoweren… dit is toch eigenlijk heel erg triest?

Menselijke verbinding
Deze ervaring deed mij meteen denken aan een TEDx talk van Brené Brown die ik een tijd geleden heb bekeken, deze vrouw is echt een baas! Zij heeft 10 jaar lang onderzoek gedaan naar menselijke verbindingen, wat houdt ons tegen om te verbinden? Ik heb voor dit artikel haar lezing opnieuw bekeken en het verwerkt in mijn eigen conclusie:

We zijn helemaal vergeten wat onze ware natuur is: LIEFDE. En naast dat we liefde nodig hebben, hebben we elkaar nodig. We zien onszelf niet meer als onderdeel van de natuur en onderdeel van een groter geheel, maar we zijn gemaakt om deel uit te maken van een groep. We zijn ons totaal niet van het volgende bewust “verbinding geeft ons een doel en reden om te leven” verteld Brené Brown.

Wat houdt ons dan tegen om met elkaar te verbinden?
Om volledig met elkaar te verbinden en samen sterk te staan moeten we de moed hebben om onszelf kwetsbaar op te stellen en dat is waar we bang voor zijn. We zijn bang om ons kwetsbaar op te stellen naar de buitenwereld. Het is de angst het niet waard te zijn om mee te verbinden. Je moet loslaten wie je denkt te moeten zijn om te worden wie je werkelijk bent.
We kunnen ons dus alleen (makkelijk) verbinden wanneer we het gevoel hebben waardig te zijn, als we een besef hebben van eigenwaarde en een sterk besef van liefde en erbij horen.

Dus misschien zijn de meiden die met een zuur gezicht mijn kaartjes aannamen ook bang om te verbinden? Misschien zijn ze zich niet bewust van hun eigenwaarde? Ze hebben misschien een onzekerheid en denken dat zij het niet waard zijn om mee te verbinden.

Radiate love
Geloof me, je gaat niks bereiken met haat/jaloezie en andere negatieve gevoelens. Het leven wordt zoveel mooier op het moment dat je liefde gaat uitstralen, vanuit liefde ga je de juiste mensen in je leven aantrekken en gaat het Universum met je mee werken. Geef complimenten aan anderen vrouwen, empower elkaar, geef elkaar meer liefde en bundel je krachten met anderen. Samen staan we zoveel sterker. Niet alleen wij vrouwen, maar wij mensen in het algemeen. Laten we elkaar empoweren, spread the love. 

Post a Comment