logo
Instagram
Top
milou deelen

Milou Deelen over kwetsbaar opstellen: ‘Ik heb me nooit echt wat aangetrokken van wat anderen van me vinden’

milou deelen
Ze komt op voor vrouwen door haar eigen stem te laten horen. Dat doet ze op een gewaagde manier (als je het ons vraagt). Deze chick is niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen en zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven aan de rest van de wereld. Ze is journalist bij Broadly en Viva, stond laatst naakt op de cover van VROUW Magazine en testte zelfs verschillende vibrators uit voor Viva… terwijl het gefilmd werd. Ja, ja, deze chick is f*ckin’ BADASS! Het gaat hier over niemand minder dan Milou Deelen.

Milou (22) werd bekend nadat zij een video opnam in Amsterdam over slutshaming. Ze was lid van het corps in Groningen (mocht je net als ik ook denken ’wtf is het corps?’… Dat is een studentenvereniging en ik heb mij laten vertellen dat hier echte echte kakkers bij zitten.. Heftige sh*t). Ze voelde zich hier niet gerespecteerd door de mannelijke studenten en werd uitgescholden voor ’hoer, slet en laagwijf’. Als gevolg van 1,5 jaar misselijkmakende scheldpartijen besloot Milou een video op te nemen en zo een statement te maken. Door de video is het balletje gaan rollen en is ze terecht gekomen als journalist bij Broadly en Viva.

Milou vertelt: “Het was nooit gepland om journalist te worden. Het verliep allemaal heel organisch, maar het voelt alsof het allemaal zo had moeten zijn. Ik ben meer mezelf dan ooit tevoren.”

slutshamingOriginele foto via LINDA.nieuws

Hoe heb je jezelf leren omarmen?
“Ik ben altijd wel heel erg mezelf geweest, nooit heb ik me echt wat aangetrokken van wat anderen van me vinden. Alleen was ik mezelf in die tijd in Groningen wel een beetje kwijt. Ik voelde me anders dan de rest, waardoor ik me niet mezelf voelde. Dit was het kutste gevoel ever, ik voelde me niet happy. Dit heeft mij gemotiveerd om die slutshaming video te maken, ik wil voor verandering zorgen. Ik heb me kwetsbaar opgesteld, waardoor ik uiteindelijk juist dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb mezelf letterlijk teruggevonden.”

Vind je het niet eng om jezelf zo kwetsbaar op te stellen?
Lachend zegt ze: “Nee, eigenlijk niet. Ik denk dat dat komt doordat ik dit allemaal doe voor een hoger doel. Ik wil maatschappelijke onderwerpen aankaarten, en door bijvoorbeeld mijn shirt uit te trekken op een festival zet ik mensen aan het denken. Er moet toch iemand beginnen als we willen dat er iets verandert. Ik denk dat degene die zijn mening voor iets uit altijd een shitload over zich heen krijgt.”


Waarom je het eng vindt om jezelf kwetsbaar op te stellen


Ik zou me rot schamen zonder shirt op een festival, stiekem wil ik het wel maar het lijkt mij super eng. Bij jou lijkt het alsof je bijna geen schaamte kent. Klopt dat?
Lachend zegt ze: “Ik heb gewoon geen schaamte. Het is wel op elk festival anders en ik probeer dat ook aan te voelen. Zo was ik laatst op Milkshake Festival en dat was heel vet! De mensen die daar op afkomen zijn heel open minded en vinden het vaak juist geweldig als iemand z’n shirt uit doet. Op Milkshake Festival trok ik dus mijn shirt uit, dat was echt chill. Zo ben ik ook weleens op evenementen waar ik de vibe gewoon niet voel. Dan heb ik er gewoon even geen zin in, omdat ik weet dat ik veel blikken en opmerkingen ga krijgen.”

Je werd gevraagd voor een naakt shoot en een testpanel voor een vibrator. Denk je daar twee keer over na of zeg je meteen ja?
“Ik denk meteen ‘wow vet’. Mensen gaan er toch wel iets van vinden. Ik bel wel altijd mijn mama en papa, zij zijn de beste raadgevers. Als het echt iets heel stoms is dan zullen zij dat ook zeggen. Maar zolang ik weet waar ik het voor doe en mij er goed bij voel, zeggen ze ‘lekker doen’.”

Op je Instagram ben je ook niet bang om wat meer naaktheid te tonen. Het lijkt erop alsof je jezelf volledig hebt omarmt. Klopt dat? En ben je altijd al zo geweest?
“Ja, ik heb mezelf volledig omarmd. Tuurlijk heb ik weleens onzekerheden gekend. In die periode van #fitgirl ging ik toch wel twijfelen of ik ook moest afvallen. Je blijft een mens, dus die onzekerheden blijf je weleens houden maar die onzekerheden laat ik niet mijn leven overnemen.”

 

Hoe vinden je ouders dit allemaal? Ik vraag me af hoe jouw vader dit allemaal vindt, je bent toch hun kleine meisje. Mijn vader zou in ieder geval een hartverzakking krijgen.
“Mijn ouders vinden het echt prima zolang ik me er goed bij voel. Ze supporten mij altijd en staan gewoon echt achter mijn missie. Sowieso heb ik altijd heel erg mijn eigen pad bewandeld, dus ze zijn het ook wel gewend van me. Zo was mijn moeder bijvoorbeeld mee naar de lancering van Viva’s seksspeeltjes waar mijn video te zien was. Toen mijn vader de cover van VROUW Magazine zag, zei hij alleen ‘Wat heb je toch een mooi koppie en schattige voetjes’.”

Heb je een gouden tip voor hoe je jezelf kan leren omarmen?
“Oeff… Dat vind ik echt een lastige. Ik denk stoppen met jezelf te vergelijken met anderen, dat is toch waar je onzeker van kan worden. De ander heeft iets wat jij misschien niet hebt en dan kan je daar onzeker van worden, maar je moet lekker naar jezelf kijken.”

Heb je Milou haar slutshaming video nog niet gezien? Check het hier. 

Post a Comment