logo
Instagram
Top
altijd moeten

Waarom altijd maar alles ‘moeten’ je leven niet bevordert

altijd moetenDit artikel is geschreven door Esther

My god, wat moeten we veel. We moeten al onze kwaliteiten benutten, we moeten onze contacten onderhouden, we moeten er leuk uitzien, we moeten een insta-waardige vakantie, we moeten onze doelen behalen.
Heb jij ook altijd het gevoel dat je altijd alles ‘moet’? En dan vooral van jezelf? Hoe kun je meer innerlijke ruimte en rust creëren, zodat je écht het beste uit jezelf kunt halen?


Het heeft je een hoop gepieker en energie gekost, maar eindelijk heb je een duidelijk beeld voor ogen wat je nou zou willen doen in het leven. Je dromen en doelen zijn helder geworden en je bent ready om te vlammen.

Je hebt het gevoel dat je ‘alles uit het leven moet halen’. Je ‘moet’ volop gebruik maken van je eigen talenten. Je ‘moet’ genieten van alle momenten en je ‘moet’ alles zo bewust mogelijk meemaken. En ohja… je ‘moet’ ook nog geld verdienen. Je bent zó gefocust op je dromen en doelen moeten behalen dat ‘niks’ doen niet eens meer voorkomt in je leven. Of je voelt je in ieder geval heel onprettig als je even ‘niks’ doet. 

Je kunt niet achterblijven op de rest
We leven in een tijd vol mogelijkheden en keuzes. Ook een tijd waarin steeds meer mensen wakker worden en inzien dat we ons eigen geluk zelf in handen hebben. We zijn erachter gekomen dat we daadwerkelijk onze droomlevens kunnen leven en proberen daarom onze kwaliteiten nog meer te benutten. Boeken, podcasts, blogs en vlogs met waardevolle informatie om onze dromen en doelen te behalen vliegen om onze oren. We delen dan ook al te graag welke mijlpalen we hebben behaald. Dat gevoel van ‘moeten’ wordt dus continue gestimuleerd. 

Als je even niets doet, dan kun je door je (online) omgeving al snel het gevoel hebben dat je totaal niet productief bent, omdat je iedereen om je heen maar ziet vlammen en mijlpalen ziet behalen.


 Krijg meer inzicht in jouw talenten en mogelijkheden.Wat is de keerzijde van ‘altijd moeten’?
Altijd maar doorgaan – ook al is het voor een goed doel en ook al is het iets wat je zelf heel graag wilt bereiken – kan er ook voor zorgen dat je zogezegde batterij leegloopt en je uiteindelijk helemaal uitstaat (of op de automatische piloot). We vergeten dan al snel om stil te staan in het NU. Met dat altijd maar ‘moeten’ leggen we druk op onszelf wat ervoor kan zorgen dat je niet eens de tijd meer neemt om bij te komen, om écht adem te halen.

Dus ga lekker een dagje Netflix kijken en hang de hele dag in je pyjama. Die rust heb je nodig om jezelf op te laden zodat je de volgende dag juist weer harder kan vlammen.
Zoek naar een balans tussen vlammen en niks doen. Wees lief voor jezelf!

Het is natuurlijk fantastisch als je weet wat je wilt in het leven en hoe je dit gaat bereiken. Maar vergeet niet dat JIJ de belangrijkste factor bent in het bereiken van jouw geluk! Een balans vinden en goed voor jezelf zorgen is dus van belang.4 tips innerlijke rust

Post a Comment