logo
Instagram
Top
essential oils

Welke essentiële oliën zijn perfect om mee te starten? Ontdek het nu

essential oils

Dit artikel is geschreven door Leena

Wij mensen zijn een onderdeel van de natuur en zijn ervoor gemaakt om ons in de natuur te bevinden. In plaats van alleen maar de natuur te gebruiken, moeten we ermee leren samenwerken. Één van de manieren om samen te werken met de natuur is door het gebruik van essentiële oliën als alternatief geneesmiddel. Deze oliën hebben een helende, beschermende en rustgevende werking voor zowel body als mind. Ze worden verkregen uit plantenextracten, bloemen, bomen, wortels, struiken en zaden… hoe vet is dat! Puurder ga je het niet krijgen.

Als je op BADASS MAGAZINE terecht bent gekomen dan is dat waarschijnlijk omdat je meer zelfliefde wilt creëren. Een leven waarin je jezelf omarmt zorgt ervoor dat je door kunt vliegen naar de tweede stap, jouw droomleven creëren. Wij hebben Doreen voor jullie ingeschakeld. Doreen is de oprichtster van Over The Moon With Yourself en is diëtiste met een spiritueel tintje. Zij helpt mensen op een praktische en creatieve manier meer vreugde te ervaren in een healthy lifestyle én weet alles over essentiële oliën.

Doreen, welke essentiële oliën raad jij aan om mee te beginnen?
Doreen zegt lachend: “Oke, waar moet ik beginnen? De mogelijkheden met essentiële oliën zijn eindeloos. Zelf werk ik samen met het bedrijf dōTERRA en zij hebben een starterskit samengesteld van 10 basis oliën. Deze starterskit is een introductie in ‘The Essential Oils Life’ en is heel fijn om mee te beginnen. Deze basis oliën zijn: lavendel, lemon, melaleuca/tea tree, on guard, frankincense, digest zen, breathe, deep blue, oregano, pepermint. Je kunt je medicijnen kastje uitruimen en vervangen door deze oliën, ook zijn ze de perfecte toevoeging aan je skin-care routine.


‘Moet’ je ook altijd zoveel van jezelf?
Lees hier waarom je daar nu mee moet ophouden. Lavendel

Kalmeert de huid en verzacht spanning gerelateerde hoofdpijn.

Lemon
Als fysieke werking helpt het o.a. bij het ontgiften van het lichaam (zonder je tandglazuur aan te tasten, wat lemon juice wél doet).

Emotioneel gezien is lemon de ‘key’ bij het brengen van focus.

Frankincense
Dit is ‘the king’ onder de oliën. Het is een celregenererende olie die je kunt inzetten bij tekenen van veroudering en bij striae/littekens/pigmentvlekken. Het is een olie die het immuunsysteem ondersteund met zijn ontstekingsremmende werking.

Emotioneel gezien is frankincense ‘the key’ tijdens je meditatie, het is namelijk verkregen uit de wierookboom.

Pepermint
Werkt pijnstillend bij bijvoorbeeld buikkrampen en hoofdpijn. Ook de reguliere geneeskunde gaat pepermunt olie meer en meer inzetten voor het Prikkelbaar Darm Syndroom. Persoonlijk vind ik het een fijne natural pre-workout of oppepper in de ochtend, pepermunt is namelijk heel energizing.

Zowel de oregano, on guard en de melaleuca olie supporten op hun eigen unieke wijze het immuunsysteem. Zij werken goed tegen virussen, schimmels en bacteriën. 

Oregano
Dit kennen wij natuurlijk ook allemaal voor onze pasta sauzen of voor over onze pizza.

On guard
“Dit is één van mijn favorieten” zegt Doreen. Het is een fijne olie voor de wintermaanden, hij geeft je immuunsysteem dat extra beetje support. Ook op emotioneel gebied is on guard beschermend.

“Voor mij persoonlijk helpt hij mij mijn eigen energie te houden, daardoor ben ik minder snel overprikkeld of uitgeput na een dag vol prikkel. Deze olie is dus perfect voor HSP’ers.”

Digest Zen
Deze olie helpt je om een pittige dag te doorstaan, ook is deze olie perfect om te blenden om je spijsvertering te ondersteunen.

Deep blue
Dit is een olie blend waar onze spieren erg gelukkig van worden. Je kunt de deep blue voor en/of na je training gebruiken om je spierpijn te verminderen.

Breathe
Deze kun je gebruiken in combinatie met de lemon bij bijvoorbeeld een verstopte neusholte. Doreen zegt: “Zelf was ik verslaafd aan neusspray, ik kon soms een periode echt niet zonder want dan kreeg ik geen lucht en sliep dus niet. Dankzij de breathe en lemon kon ik de neusspray achterwegen laten en voor een gezondere oplossing gaan.”

Het gebruik van essentiële oliën
Je kunt de oliën op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een diffuser aanschaffen waarmee je de olie kunt verdampen zodat de lucht vrij komt. Ook kun je essentiële oliën gebruiken door het te verstuiven en sommige kun je puur op je huid aanbrengen. Ik raad je aan om advies te vragen aan Doreen voordat je ermee aan de slag gaat en hier kun je de oliën bestellen. 

 

Maak jij al gebruik van essentiële oliën? Laat het ons hier weten. 

Post a Comment