logo
Instagram
Top
vrouwen onderdrukt

Vrouwen zijn onzeker door onderdrukking van de maatschappij

vrouwen onderdruktDit artikel is geschreven door Leena

 

Wij, vrouwen, zijn krachtige en prachtige wezens, daar zijn we het, denk ik, allemaal wel over eens. Toch leven wij al generaties lang in een wereld waarin de mannenenergie de leiding heeft genomen. That’s not fair! Onze vrouwelijkheid wordt onderdrukt en dit zorgt voor verwarring voor ons. We zijn het contact met onszelf kwijtgeraakt en dus ook met onze vrouwelijkheid. Maar waarom worden wij zo klein gehouden?

De man staat boven de vrouw… get out of here
Vroeger werden er in bepaalde religies vrouwen en Moeder Aarde vereerd, de vrouw staat namelijk in verbinding met de kosmos en Moeder Aarde. Wij vrouwen zijn daarbij ook in staat om nieuw leven te baren, dat is toch bijzonder? Maar de opkomst van het patriarchaat heeft een hoop veranderd. Het patriarchaat (ongeveer 600 voor Chr.) was een nieuw systeem waarbij de man en de vrouw in een apart hokje werden gestopt. Zowel mannen als vrouwen kregen voorgeschreven regels voor hun gedrag (genderrollen). Mensen die zich niet aan hun genderrol hielden werden keihard gestraft, dus dit was (en is nog steeds) voor zowel de man als de vrouw een onderdrukking. Toch is er één verschil, het patriciaat plaatste namelijk de mannen boven de vrouwen. Vrouwelijke groeperingen worden onderdrukt. Dit betekent dus dat mannen meer macht en recht hebben dan vrouwen en de vrouw moet zich onderdanig opstellen tegenover de man. That’s f*cked up, right?

Het is toch bijvoorbeeld ook te gek voor woorden dat vrouwen vroeger geen kiesrecht kregen, omdat vrouwen niet als volwaardige staatsburgers werden gezien. Halloooo, dankzij ons zijn jullie mannen op deze wereld!

Een tijd geleden postte Charlotte van ‘t Wout een hele interessante topic waar ik jullie graag over na wil laten denken, namelijk: “Op het moment dat vrouwen stemrecht kregen, groeide ook kritiek op hoe ons lichaam eruit zou moeten zien. Zo worden vrouwen alsnog klein gehouden.”

Denken jullie dat dit echt zo is?

Verdwaald in een mannelijke wereld
Als je het contact kwijt bent met jezelf en met je ware natuur (vrouwelijke energie) dan is het niet zo gek dat je niet weet welke richting je op moet. Je hebt geen idee welk pad je moet bewandelen en dit zorgt voor onzekerheid. Je moet gaan losbreken babe! It’s time to shine.

Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het is de moeite waard. Jij bent de moeite waard. Wanneer je weer in contact komt met jezelf, kom je dus ook weer in contact met je vrouwelijkheid. Als je jezelf identificeert als vrouw is het dus belangrijk om je vrouwelijkheid te omarmen, dat is je natuur. Hierdoor zal jouw zelfvertrouwen groeien en zal je eigenwaarde toenemen. Je gaat jezelf leren begrijpen, je gaat je eigen stem weer horen en komt er achter wat jou gelukkig maakt. Dit proces gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je stap voor stap weer de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk, hoe awesome is dat. Want babe, je hebt je geluk zelf in handen. JIJ bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en niemand anders.

Wil jij meer in jouw vrouwelijke kracht komen staan maar heb je geen idee hoe? Laat ons weten waar wij jou bij kunnen helpen en vragen stellen mag altijd. We’re in this together. 

Post a Comment