logo
Instagram
Top
pitchen zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen door een sterke pitch

pitchen zelfvertrouwen

Als echte zelfstandig BADASS BABE is het natuurlijk belangrijk dat jij je stem kunt laten horen. Tijdens dat sollicitatiegesprek voor jouw droombaan, tijdelijk dat verkoopgesprek bij een belangrijke klant of wanneer je je nieuwe bedrijf ergens pitcht. Als sterke chicks is het belangrijk dat wij onze kracht kunnen laten zien. Maar hoe doen we dat?

We weten ook hoe lastig het is om jezelf te verkopen, zeker in een wereld waar mannen (helaas!) vaak nog steeds de overhand hebben. In deze post gaan we je leren hoe jij een echte POWERPITCH schrijft. Zo krijg je een boost aan zelfvertrouwen én blaas je iedereen omver de volgende keer dat jij je knappe smoelwerkje opentrekt!

Het schrijven van een POWERPITCH doe je zo:
Er zijn altijd drie essentiële dingen die je duidelijk moet hebben wanneer jij gaat pitchen. Het maakt niet uit aan wie je pitcht of waarvoor, zorg dat je deze zaken van tevoren hebt uitgewerkt:

Je doel: welke reactie wil jij veroorzaken bij degene waar je voor pitcht? Do you want to BLOW THEIR MIND of wil je dat ze overtuigd raken om jou in te huren voor hun gigantische probleem (dat jij ze natuurlijk hebt aangepraat).

De doelgroep: aan wie pitch je eigenlijk? Zijn het twee serieuze oude mannen of misschien een andere business babe die helemaal op één lijn licht met wat jij al doet met ondernemen?

Je boodschap: hoe ga jij ervoor zorgen dat je verhaal blijft hangen? Hoe bouw je het op? Leer het van A tot Z uit je hoofd en zorg dat je kunt knallen. Het perfect doen dat kan niemand, maar zorg dat jij helemaal achter je boodschap staat, weet wat je wilt zeggen zodat je overal een weerwoord op hebt. Keep it short and keep it simple! Als je zelf meer energie krijgt wanneer je je pitch opleest, dan weet je dat het goed zit!

Als je dit voor jezelf op papier hebt, dan kun jij je pitch gaan schrijven. Zorg ervoor dat het een kort en krachtig stukje tekst is waarin je je belangrijkste skills benoemd en duidelijk vertelt wat je missie is. Overtuig de ander ervan dat ze jou in moeten huren, moeten aannemen, de leiding moeten laten nemen, of wat het ook is wat je wilt bereiken!

Een eigen identiteit als basis van zelfvertrouwen. Klik hier voor het artikel. 

De voordelen van het hebben van een POWERPITCH:
Je kunt je pitch ook op social media inzetten. Zet ‘m in je intro van LinkedIn zodat iedereen meteen ziet waar je voor staat en wat je allemaal kunt doen. Haal de kern eruit en post hem op Insta in je bio. Een pitch op online media laat zien dat jij weet wat je krachten zijn en dat je ook weet hoe je die over kunt brengen. Het komt zelfverzekerd en POWERFUL over en dat is preciés wat jij wilt bereiken!

Daarnaast ben je met een pitch goed voorbereid. Kom je onverwacht bij een nieuwe klant? Of vraagt iemand ineens naar je kwaliteiten? Als je jou personal pitch al eens hebt gemaakt dan kun je hem in NO TIME opdraven. Dat is de kracht van een echte BADASS BABE. Maakt niet uit hoe out of your comfortzone jij je voelt, met een sterke pitch kun jij jezelf altijd zelfverzekerd over laten komen!

En.. hoe vaker je die pitch opnoemt voor jezelf, hoe meer je erin gaat geloven! Ditch de negatieve gedachten die zeggen dat je het niet kan of dat je onzeker bent en KNAL die pitch. Zo wordt je vanzelf zelfverzekerder!

 

 

Dit artikel is geschreven door Danitza. 

Post a Comment