logo
Instagram
Top
you are gorgeous

Grote merken spelen in op jouw onzekerheden – f*ck them !

you are gorgeous
Een mascara voor de perfecte wimpers, een crème tegen rimpels, een coverstick om jouw onzuiverheden dicht te metselen, een bh zodat jouw memmen groter lijken, een broek waardoor jouw billen groter lijken, een shake om af te vallen. Heb jij je weleens laten verleiden door de nonsens van grote merken, eerlijk?

Grote brands verzinnen keer op keer producten met een mooi praatje erbij waardoor jij denkt ‘shit, dit moet ik hebben!’ Logisch natuurlijk, hoe kun je een shake verkopen zonder iemand eerst te overtuigen dat zij het echt nodig heeft. Ze manipuleren onze diepste angsten en onzekerheden, want stel je voor dat een beauty merk zegt ‘Je bent mooi zoals je bent, omarm al jouw oneffenheden’ dan kunnen ze meteen de deuren sluiten (bij wijze van spreken). Ik ben dan ook van mening dat merken een gigantisch grote rol spelen in de onzekerheden van vrouwen. Onzekerheden creëren en uitlichten over de vrouwelijke (uiterlijke) schoonheid is voor deze merken dé manier om hun producten te verkopen. Het is nou eenmaal makkelijk om in te spelen op de onzekerheden van vrouwen, wij zijn daar heel gevoelig voor.

Maar het is toch te gek voor woorden dat zij ons laten geloven dat er perfectie bestaat, en wij daar maar als een malle naar streven. Fuck off!

Luister babe, laat je niet langer gek maken. Veel merken maken gebruik van jouw onzekerheden om geld te verdienen, laat dat niet langer toe. Dikke vette middelvinger naar deze merken. Je bent mooi zoals je bent, echt waar. En geloof quotes als ‘love your flaws’ ook niet, want je hebt geen gebreken. Omarm jezelf.

Ik wil hier trouwens niet zeggen dat je die producten niet meer moet aanschaffen en gebruiken. Ik wil alleen zeggen dat je niet moet gaan twijfelen aan je eigen schoonheid door reclames als deze. You’re gorgeous!

Ps. Gelukkig vind er een grote verandering plaats op dit moment. Steeds meer vrouwen gaan zichzelf omarmen en steeds meer merken supporten deze verandering door bijvoorbeeld modellen in te zetten in alle vormen en maten. Toch twijfelen nog steeds heel veel vrouwen aan hun eigen schoonheid en voelen zij nog steeds de maatschappelijke en sociale druk om ‘perfect’ te zijn. Daarom wil ik met dit artikel zeggen ‘Je bent mooi zoals je bent’.

 

 

Dit artikel is geschreven door Leena.

Post a Comment