logo
Instagram
Top
zelfkritiek gedachten

Vind jij jezelf niet mooi genoeg? What to do?

zelfkritiek gedachten

We hebben het allemaal weleens. Je staat ’s ochtends op, kijkt in de spiegel en je ziet je eigen smoeltje in de spiegel en denkt “damn girl… wat zie jij eruit vandaag”. Daarna open je jouw Insta en ziet die ene ‘perfecte’ babe en meteen baal je weer van je eigen smoelwerk. Babe, ik zal jou geruststellen met de volgende quote:

“Zelfkritiek is ook maar een mening”

Het is belangrijk om je te beseffen dat jouw kritiek een gedachte is die gevormd is door een van jouw sub-personen. Sub-personen zijn de verschillende kanten in jezelf, die verschillende kanten hebben allemaal een eigen stem. Het zijn gedachten, het zijn geen feiten. Ze lullen maar wat, ze praten zonder na te denken over hoe het jou kan laten voelen.

Hoe is deze negatieve gedachte ontstaan? Het is gevormd door jouw uiterlijke wereld, je bent hier van nature niet mee bezig. Is het jou nooit opgevallen hoe puur kinderen zijn? Kids omarmen zichzelf zoals ze zijn. Vanaf het moment dat zij volwassenen negatief over zichzelf horen praten gaan kinderen dit overnemen. Het is dus niet de waarheid. Je bent mooi precies zoals je bent.

What to do, what to do?
Zelfkritiek maakt jou alleen maar onzeker en daar wordt jouw leven niet gezelliger op. Het heeft geen zin om jezelf de grond in te trappen, daar is het leven te kort voor. Negativiteit moet je je leven uittrappen, je moet lekker gaan genieten en shinen.

Het is belangrijk om die stemmen in jezelf te herkennen, wanneer gaan ze weer zitten mopperen en wat zeggen ze? Zodra je die stemmen gaat herkennen kun je er beter mee leren dealen. Volgende keer wanneer je weer zo’n ‘perfecte’ babe ziet op Instagram en die klote stem weer komt zeggen dat je niet mooi genoeg bent dan kun je het met een korreltje zout nemen (gerust een kilo’tje zout).

Deze stem zal vast nog weleens van zich laten horen, maar wanneer je er bewust van bent kan het jouw leven niet langer beïnvloeden.

 

Dit artikel is geschreven door Leena. 

Post a Comment