logo
Instagram
Top
kristallen stress

7 kristallen die je kunnen helpen in tijden van stress

kristallen
Kristallen zijn opgebouwd uit mineralen. Deze mineralen hebben bepaalde energetische krachten. Die energetische krachten zijn uniek voor iedere kristal en voor ieder persoon, sommige zijn erg stimulerend en andere, ja, wat meer rustgevend. Wat een kristal voor jou kan betekenen kan anders zijn dan voor een andere chick. Toch hebben de kristallen soorten en deze soorten hebben vaak algemene krachten die standaard wat meer naar voren komen. Maar een kristal is erg persoonlijk en je zult altijd eerst zelf moeten voelen wat voor effect het kristal op jou heeft.

Hier onder vind je 7 kristallen die je kunnen helpen in tijden van stress.

Agaat
Deze steen beschermt, vooral het spirituele leven. Daarnaast stimuleert agaat zelfanalyse en geeft het positieve energie. In tijden van stress kan de concentratie minder zijn, daarbij zouden deze kristallen ook kunnen helpen. Ook buiten stressige tijden zou wat meer concentratie soms van pas kunnen komen. Agaat geeft ook een gevoel van veiligheid en zekerheid door het opheffen van innerlijke spanning.

Citrien
Citrien is verwarmend, zoals de zon. De steen boost zelfvertrouwen, zelfrespect en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde (yesss, loving life) en moed, om de hele wereld aan te kunnen. Het helpt je om de volgende fase van het leven te komen en versterkt het concentratievermogen.

Een natuurlijke variant van deze kristallen zijn erg zeldzaam. Maar alleen de natuurlijke variant heeft echt energetische werking.

Amethist
Deze werken goed bij teveel in het hoofd zitten, verstrooidheid, plus het geeft kalmte, inspireert voorhoofd en kruinchakra en spirituele ontwikkeling. Daarnaast beschermt het ook nog eens tegen negatieve energie.

Als je een amethist hebt, zet deze dan niet te veel in zonlicht en houd de steen stofvrij. Vindt de kristal fijn. Kristal blij, jij blij.

Maansteen
De altijd awesome moonstone kalmeert emoties. Maansteen is sterk verbonden met de maan en met intuïtie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht. Te veel man of te veel vrouw is nooit goed. En het helpt ook tegen emotionele instabiliteit en stress. Lichamelijk werkt het om menstruatieklachten te verlichten, that’s what we need babe.

Onyx
Soms heb je stress en soms heb je echt stréss. Onyx geeft kracht, zelfvertrouwen en steun in tijden van de zwaarste stress. Maar ook bij echte paniek en angsten. Het zorgt voor comfort, stabiliteit en zelfbeheersing.

Saffier
Wijsheid, sereniteit en gemoedsrust, daar staat dit kristal voor. Het jaagt ongewenste gedachten weg en zorgt voor evenwicht van lichaam en geest. Saffier stenen hebben verschillende kleuren en al deze kleur hebben een eigen specifieke werking. Sommige hebben wat meer spirituele werking, andere wat meer lichamelijk. Voor iedere situatie een andere kleur.

Bergkristal
Bergkristal is een krachtige spirituele steen. Hij versnelt de ontwikkeling van de geest, herstelt stoornissen in de aura en heeft een harmoniserend effect zodat je terug in balans komt. Het reinigt je lichaam en geest. Dit kristal trekt hogere energieën aan en stelt je in staat hogere gaven te ontwikkelen. Zodat je eindelijk al die spieriewierie dingen kunt doen.

Om echt te voelen welke kristal het beste bij je past, is het goed om kristallen te vergelijken. Zodat je precies kunt voelen welke jou aantrekt en welke jou positieve energie geeft. Watch out for the negative ones!

Dit artikel is geschreven door Charlie. Ze woont op Bali waar ze online haar studie psychologie afmaakt. Om haar studie te financieren en überhaupt te kunnen leven werkt ze als vertaler, maar daarnaast is ze druk bezig met een eigen bedrijf op te zetten in Indonesië.

Post a Comment