logo
Instagram
Top
sorry zeggen

‘Sorry’ zeggen – 6 reminders waarom dit NIET nodig is

sorry zeggen
Ben jij ook iemand die vaak ‘sorry’ zegt? 
Verontschuldig jij jezelf voor de keuzes die je maakt, of voor je gevoelens? Bedenk je honderden excuses als je een keer voor jezelf kiest? Veel mensen (vooral vrouwen!) zeggen veel te vaak ‘sorry’, met of zonder schuldgevoel. Fuck die shit.  

Ja, I get you. Sorry zeggen is een gewoonte die erin is geslopen, vaak gebruik je het onbewust uit beleefdheid. ‘Sorry mag ik jou wat vragen?’ we voelen ons bezwaard om elkaar wat te vragen, je wilt een ander niet tot last zijn. Zeker wij vrouwen hebben er een gewoonte van gemaakt, misschien omdat wij over het algemeen dingen heftiger en persoonlijker kunnen opvatten? Het is in ieder geval niet nodig, hieronder 6 reminders why not!

Zet jezelf op nr. 1
Wie is er verantwoordelijk voor jouw geluk en leven? Juist, JIJ! Daarom is het gewoon noodzakelijk dat je jezelf op nr. 1 zet. Moet je hier ‘sorry’ voor zeggen? Nope. Niet doen dus!

Je wildste dromen volgen
Laat je nooit ontmoedigen om jouw grote droom te volgen! De meeste van ons moeten hard werken om alles te krijgen wat we willen. Je hoeft je hiervoor niet te verantwoorden, het is jouw leven! Enne, zelfs al komt het wel aanwaaien, dan is dat nog geen ‘sorry’ waard. 😉

Eigen pad kiezen
Ben je vooral bezig met het pleasen van anderen? Stop daar meteen mee! Als je geen zin hebt in dat feestje, of die borrel, ga daar simpelweg niet naartoe. Heb je geen zin om uit te leggen waarom je geen vlees eet? Of wil je geen kleine monsters die jouw leven zullen overnemen, like forever? Dan hoef jij je daar niet voor te verontschuldigen. Het is jouw leven, jij bepaalt jouw pad. Zo simpel is het.

Emoties uiten
Wanneer je tegenwoordig je emoties durft te tonen, wordt daar vaak nogal apart op gereageerd. Wil dat daarom zeggen dat je deze maar moet wegstoppen? Natuurlijk niet! Gewoon tonen wat je voelt (let wel op met woede, iets vernielen kan geld kosten 😉 ) en GEEN ‘sorry’ zeggen!

Daten wie je leuk vindt
Wie mag jou vertellen welke persoon jij hoort te daten? Correct: niemand. Moet je ooit jouw excuses aanbieden voor je keuze in partner(s)? Fuck no!

Jouw mening
Het is jouw mening en die mag je delen. Wel zo fijn als je het een beetje respectvol doet, maar die ‘sorry’ mag je gewoon thuis laten.

 

 

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver, Karolien Venefica.

Post a Comment