logo
Instagram
Top

BE A BADASS – vertrouw op je eigen gevoel

luister naar je gevoel

Het maatschappelijke plaatje, geen idee wanneer en hoe het is ontstaan, but it’s there. We gaan naar school, gaan daarna studeren en na onze studie gaan we werken. Ergens tussendoor (of erna) worden we verliefd en dan is het tijd voor ‘huisje, boompje, beestje’. Steeds meer mensen lijken wakker te worden en voelen zich niet thuis in dit maatschappelijke plaatje. Dit resulteert voor veel mensen in het gevoel ‘lost’ te zijn, ze zien door de bomen het bos niet meer. Waarom krijgen we het gevoel verdwaald te zijn als we onze eigen paden bewandelen? En hoe kunnen we hier meer rust in vinden?

Als je de weg van dat maatschappelijke plaatje volgt dan weet je in grote lijnen wat jou volgende stap moet zijn. Je weet dat je na de middelbare school moet gaan studeren en je weet dat je na je studie moet gaan werken. Doordat we al generaties lang dat maatschappelijke plaatje aan het nastreven zijn kunnen mensen het niet zo goed hebben wanneer iemand buiten dat plaatje treed en wél naar z’n eigen gevoel luistert. Het is toch ‘raar’ als je niet gaat studeren? (Ik ben sarcastisch).

Aangezien we, de meeste mensen, graag bij de rest willen horen durven we vaak niet eens een stap in onbekende richting te zetten. Dit zorgt ervoor dat wij ons eigen gevoel niet eens meer volgen.

Ons bestaan heeft een diepere betekenis
Ik ben van mening dat wij allemaal onze eigen paden horen te bewandelen, je kan mij niet wijs maken dat we hier op aarde zijn om alleen dit maatschappelijke plaatje na te streven. We hebben ook niet voor niets dromen, het is onze calling om die dromen te volgen. Nee, ik bedoel niet dromen die je hebt in je slaap. Alhoewel die dromen ook wat te vertellen hebben. Ik heb het nu over de dromen die je hebt voor jouw leven, ervaringen die je wilt opdoen. Misschien droom je van een zangcarrière? Of misschien droom je ervan om je eigen restaurant te openen? Die dromen zijn er niet voor jan lul, ze zijn er niet om jou te entertainen, daar heb je films voor.

Ik wil hier aan toevoegen dat dit uiteraard mijn realiteit is.
Het feit dat ik niet happy wordt van dat maatschappelijke plaatje wilt niet zeggen
dat jij er ook niet happy van kan worden.

Durf te vertrouwen op je eigen gevoel
I know, I know, het kan allemaal heel beangstigend zijn. Je weet niet wat er komen gaat. Je wilt een eigen pad creëren en die bewandelen, niemand gaat jou dus kunnen vertellen wat je volgende stap moet zijn. It’s just you, yourself and you. Vertrouw op je gevoel, zij weet precies wat je moet doen. Als jouw gevoel bijvoorbeeld zegt dat je die ene baan niet moet aannemen, maar je doet het toch dan neem je je eigen gevoel niet serieus. Je laat haar dan in de steek en dat zul je vanzelf gaan voelen.

“If you want something you’ve never had,
then you’ve got to do something you’ve never done.”

Laat anderen je ook niet van de kaart brengen. Je zult vaak onbegrip krijgen van de mensen om je heen, vooral als je je eigen gevoel niet kan onderbouwen. Zo weet ik nog goed dat mijn gevoel zei dat ik voor langere tijd naar Bali moest gaan. Zo vaak heb ik de vragen/opmerkingen gekregen: ‘Waarom?’ ‘Wat ga je daar doen?’ ‘Je hebt geen inkomen’ ‘Hoe ga je sparen?’ ‘Voor hoelang?’ Mijn enige antwoord die ik kon geven: Weet ik veel. Het heeft mij voor een seconde laten denken dat ik niet moest gaan, want stel dat het niet de juiste keuze zou zijn? Maar ik heb mezelf al die maanden gezegd ‘Fuck angsten, jij gaat dit doen!’. En zie hier, bijna een jaar verder en ik ben zo dankbaar dat ik geluisterd heb naar mijn innerlijke stem.

Wat zegt jouw gevoel? Wat zegt jouw intuïtie over de richting die je op moet gaan? Durf die Badass patta’s aan te trekken en gooooo honey!

Heeft dit onderwerp jou aangesproken en wil je graag je verhaal kwijt of erover sparren? Stuur dan gerust een mailtje naar info@badassmagazine.nl

 

 

 

 

Dit artikel is geschreven door Leena. 

Post a Comment