logo
Instagram
Top
Één voor allen, allen voor onszelf. - Leena's World

Één voor allen, allen voor onszelf. – Leena’s World

Iets waar ik mij heel erg over verbaas is het feit dat we zo bezig zijn met anderen. We willen dat anderen ons leuk vinden, we vergelijken ons eigen leven met het leven van een ander, we vinden het geweldig andere mensen op de voet te volgen en daar commentaar op te leveren. Geobsedeerd door anderen, dat zijn we! We zijn alleen maar bezig met onszelf en is er geen sprake meer van een collectief. Één voor allen, allen voor onszelf.

Ouderen die alleen zijn, omdat hun kinderen en kleinkinderen te druk bezig zijn. Kids die schreeuwen om aandacht omdat hun moeder te druk bezig is om haar Facebook vriendschappen te onderhouden. Familie die niet eens vraagt hoe het nou eigenlijk echt met jou gaat en jou alleen maar bombardeert met informatie over random mensen waar je niks mee hebt. We zijn allemaal, een voor een, stuck in deze Westerse gehaaste wereld. Één voor allen, allen voor onszelf.

Wat is er mis met ons?
We hebben allemaal dagelijks te eten en een dak boven ons hoofd. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen want in de meeste gevallen zijn er regelingen in dit kleine landje zodat je eten en onderdak kan krijgen. Ook in de stad (maakt niet uit welke stad) zie je genoeg mensen winkelen dus blijkbaar zijn onze eerste levensbehoeften genoeg voorzien om er hip bij te kunnen lopen. We willen de laatste trends volgen om erbij te horen, zodat we weer ons grammetje kunnen halen op Insta en mensen ons leuk vinden. Maar die anderen mensen boeien ons tegelijkertijd niks, want een lach of een groet naar strangers op straat is blijkbaar teveel gevraagd. What is wrong with us?

Zijn wij de moderne slaaf geworden?
Merendeel lijkt slaaf te zijn geworden van de maatschappij. We werken fulltime om in het weekend een keer wat leuks te doen of iets te kopen voor onszelf. De rekeningen vliegen om onze oren, de huur is overdreven hoog, de blauwe brieven blijven binnenkomen enzovoorts. Ik kan dus best wel begrijpen waarom mensen zo gestresst zijn en ‘allemaal’ zo zuur kijken #zuremaula. Het is overleven op een luxe level. Burn-outs en depressies lijken wel de nieuwe verkoudheid te zijn geworden, dit is toch f*ckin’ niet normaal?

We vinden het zielig om beelden te zien in de media van derdewereld landen, maar dat wij in een goed ontwikkeld land als dit zo ongelukkig zijn. Zo ongelukkig met onszelf en ons leven dat we niet eens meer normaal kunnen connecten met onze medemens. We hebben een muur om onszelf heen gebouwd en zijn vergeten dat we elkaar nodig hebben. Samen staan we sterker.

Post a Comment