logo
Instagram
Top
chakra

Ben je uit balans? Ga aan de slag met je chakra’s!

chakra
Chakra’s, je hebt er vast weleens van gehoord. Klinkt weer lekker zweverig maar het is heel interessant als je je leven meer in balans wilt krijgen. In dit artikel leg ik jou graag de basis uit over chakra’s, zodat wij op een later moment dieper om de materie in kunnen gaan. Voor nu beantwoorden wij de vragen: Wat zijn chakra’s? En wat de F heb je eraan?

De term chakra’s komt uit het Sanskriet en vind zijn oorsprong dus in het Hindoeïsme. Over het algemeen wordt er alleen gesproken over 7 chakra punten, maar er blijken er meer te zijn. Ik ga het alleen hebben over de 7 basis chakra’s. De onderste drie chakra’s staan meer in verbinding met de grond, de bovenste vier chakra’s staan meer in verbinding met onze emoties.

Een chakra is een energiepunt in je lichaam, elk met eigen krachten en kwaliteiten. Wanneer jouw energie goed door jouw lichaam stroomt dan wilt dit zeggen dat jouw chakra’s openstaan, je bent in balans. Helaas maken we allemaal weleens pijn, woede, haat en verdriet mee. Deze negatieve emoties gaan zich verzamelen in deze energiepunten, dit zorgt ervoor dat er blokkades en/of beschadigingen ontstaan. Je energie kan dan niet meer goed stromen, je bent uit balans. Laten we eens even checken welke chakra’s er zijn.

WORTELCHAKRA – MULADHARA
Deze chakra zorgt voor verbinding met de aarde. Het is zijn kracht om van alles te houden wat aards is. Ook zorgt hij voor doorzettingskracht en bestendigheid.

Symptomen van een niet goed geopende wortelchakra zijn onder andere:
Onzekerheid
Niet chill in je vel zitten
Angstig
Lage rugklachten
Koude voeten

SACRAAL CHAKRA – SVADHISTANA
De tweede chakra zorgt ervoor dat je kunt genieten van de kleine dingen in het leven. Ook kun je hiermee anderen inspireren om te genieten. Daarbij zorgt deze chakra ervoor dat je het leven vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken en dat je heel creatief bent.

Symptomen van een niet goed geopende sacraal chakra zijn onder andere:
Geslotenheid
Weinig levensvreugde
Contactproblemen
Moeite met vertrouwen
Klachten van de nieren, prostaat, blaas en onderrug.

ZONNEVLECHT – MANIPURA
Ook wel solar plexus genoemd. Hij bevind zich net boven je navel, onder je ribbenkast. Deze bevind zich dus in het midden van je lichaam, ook wel het centrum genoemd. Hij zorgt voor je passie, werklust en drive in het leven.

Dit is dus het vuurtje in jou die je altijd moet laten branden. Het is zijn kracht om risico’s te nemen, durven leiderschap te tonen en verantwoording te nemen.

Symptomen van een niet goed geopende zonnevlecht zijn onder andere:
Gevoel van leegte
Futloosheid
Niet ondernemend
Moedeloos

HARTCHAKRA – ANAHATA
Mijn persoonlijke favoriet, deze staat natuurlijk voor liefde. Onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft en voelt, maar vooral liefde voor jezelf. Hashtag selflove it is. Emotionele intelligentie en compassie zijn zijn krachten. Hij zorgt voor zelfrespect en de zorg voor anderen. Het leven gaat om geven en ontvangen, hierbij speelt de hartchakra een belangrijke rol.

Symptomen van een niet goed geopende hartchakra zijn onder andere:
Gevoel van eenzaamheid
Egoïsme
Nergens zin in hebben
Gevoelens niet kunnen uitten
Hartklachten
Longproblemen
Allergieën en huidklachten

VISHUDDHA – KEELCHAKRA
Deze chakra heeft alles te maken met communicatie, met praten. Het is haar kracht om te durven spreken, te zingen en zichzelf te uiten. Ook is de vijfde chakra de schakel tussen de lagere chakra’s en de hoofdcentra. Hij is de brug tussen ons denken en ons voelen, ook brengt hij alle inhoud van alle chakra’s over naar de buitenwereld.

Symptomen van een niet goed geopende keelchakra zijn onder andere:
Geremdheid
Angst voor eigenheid
Afhankelijk zijn van anderen.
Niet goed kunnen uitten

AJNA – DERDE OOG
3x raden waar deze chakra zich bevindt? Juist ja, op je voorhoofd. Net tussen je wenkbrauwen en iets erboven. Het derde oog staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra Ook staat de zesde chakra voor verlichting vinden in jezelf, zorgt voor bewustere keuzes en duidelijkheid in je leven.

Symptomen van een niet goed geopende derde oog zijn onder andere:
Geen zelfvertrouwen
Richt zich vooral op anderen
Sluit zich af van de buitenwereld
Ziet te weinig onder ogen
Twijfelt voortdurend aan zichzelf

SAHASRARA – KRUINCHAKRA
Deze chakra staat bovenaan en staat in verbinding met de bron en de 6 andere chakra’s. Via deze chakra komen we vanuit de kosmos in ons lichaam. Wanneer wij sterven verlaten we ons lichaam ook door de kruin chakra.

Symptomen van een niet goed geopende kruinchakra zijn onder andere:
Onzeker
Angst voor de dood
Doelloosheid

Wanneer alle chakra’s geopend zijn, zal de levensenergie door je lichaam stromen. Je voelt je goed, je bent in balans. De aankomende tijd vertellen wij jullie meer over elke chakra en leggen wij jullie per chakra uit hoe je hier balans kunt creëren.

Post a Comment