logo
Instagram
Top
diepere betekenis achter ons bestaan

Zit er een diepere betekenis achter ons bestaan? #zweefteef

betekenis achter ons bestaan

Vraag jij jezelf ook weleens af waarom wij leven? Wat de diepere betekenis is achter ons bestaan? Dit is namelijk een vraag die mij, zolang ik mij kan herinneren, heel erg interesseert. Je kan mij niet wijsmaken dat we ‘gewoon’ in leven zijn en dan weer een keer doodgaan, end of story. Dat is te simpel gedacht, het leven is zoveel magischer dan dat. Of zoek ik naar iets wat er niet is? Maak ik het ingewikkelder dan nodig? 

Zelf ben ik opgegroeid met spiritualiteit, met de overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde, dat er een diepere betekenis is achter ons bestaan. Ons zieltje kiest bij wie, waar en waarom we geboren worden. Al voordat het zieltje een menselijke gedaante betreed. Onze ziel zorgt voor de levenskracht in ons lichaam en heeft een levensplan, een taak. Onze ziel zal blijven terugkeren op aarde (reincarneren) totdat zij al haar lessen heeft geleerd en onvoorwaardelijke liefde weer beheerst, dan zal de ziel terugkeren naar ‘de schepper’. Lekker spieriewierie allemaal hé?

Maar wat nou als dit allemaal een fantasie is? Wat nou als we dit allemaal bedenken zodat we het leven interessanter maken voor onszelf? Misschien is het leven wél zo simpel als dat het lijkt, je leeft en doet je dingen zolang het kan. Het lijkt mij in ieder geval weleens heerlijk om zo simpel te kunnen denken, niet nadenken over je levenstaak en een diepere betekenis. Gewoon elke dag naar je werk gaan, je rekeningen betalen en op vakantie wanneer het kan en dan op een dag houd het allemaal op.

Geloof jij ook in reïncarnatie? Niet? Hoe verklaar je dan dat er kinderen zijn, overal ter wereld, die exact kunnen vertellen waar zij (in een vorig leven) zijn begraven. Zoals deze kinderen. Er is zelf een blank jongetje geweest die beweerde dat hij in zijn vorige leven een donkere vrouw is geweest, hij kon alles na vertellen over dat vorige leven. Zijn ouders zijn alles gaan uitzoeken en wat blijkt? It was all true.

Voor velen zijn al deze diepere gedachten een stap te ver, te zweverig. Ik vraag me dan altijd af, waarom? Zijn zij (misschien ook jij) er nog niet ready voor om dat aan te horen? Is het te beangstigend?

 

Geloof jij in een leven na de dood? Denk jij dat wij kunnen reïncarneren? Ben jij ervan overtuigd dat er een diepere betekenis zit achter ons bestaan? Laat het hieronder weten in een comment. 

 

 

Lees mijn vorige column ‘Eén voor allen, allen voor onszelf’ hier.

Post a Comment