logo
Instagram
Top
Het leven zit tegen

Voelt het alsof jouw leven tegenzit? Deze 2 dingen wil ik jou graag zeggen

Het leven zit tegen

Heb je het gevoel de laatste tijd dat jouw leven tegenzit?. Je wilt zo graag dat jouw leven ook ‘soepel’ verloopt zoals bij al die anderen mensen. Wil jij ook jouw dromen volgen en een gelukkig(er) leven creëren?. Het voelt alleen alsof het leven telkens iets voor jouw voeten gooit waardoor het niet lukt. Misschien voelt het zelfs alsof mensen jou geen gelukkig leven gunnen? Voel jij je aangesproken? Lees dan snel door.

Het is niet chill als je het gevoel hebt dat het leven tegenzit, daar kunnen we niet omheen draaien. Wij hebben denk ik ook allemaal weleens zo’n moment/dag/periode ervaren. Dat gevoel gunnen wij niemand en daarom wil ik jou graag helpen in de goede richting.

2 dingen die ik jou graag wil zeggen

1) Stop met verstoppertje spelen
Allereerst wil ik zeggen dat je je niet moet verschuilen achter gebeurtenissen, stempels en mensen. Misschien ben je er net achter gekomen dat je gevoeliger bent voor prikkels en indrukken dan een gemiddeld persoon. Dit betekent niet dat, doordat jij gevoeliger bent, jij jouw dromen niet kunt najagen. 

Het komt ook niet door de scheiding van jouw ouders dat je nu nog steeds niet gelukkig bent met jezelf en nog niet dichter bij jouw droomleven bent gekomen. Ja, een scheiding brengt de nodig shit met zich mee (ik weet er alles van), maar je moet er geen excuus van maken. Of wijzen naar een vriendje/vriendinnetje die jou niet gelukkig maakt of misschien zelfs een ex die ‘jouw geluk in de weg staat’. De enige persoon die tussen jou en jouw geluk in staat… ben jezelf. I know, dit kan heel hard overkomen maar aan geaai over jouw hoofd heb je ook weinig. Dat jij niet van jouw kont afkomt, liever naar een ander wijst dan zelf de verantwoording nemen voor jouw eigen geluk… moet klaar zijn.

I know, waarom zou je jezelf boos aankijken voor al die ellende terwijl je ook naar de buren en omstandigheden kan wijzen, right? Dat is toch een stuk makkelijker dan zelf de verantwoording op je nemen en ervoor werken (dit bedoel ik dus sarcastisch, je moet juist jezelf onder ogen komen en naar jezelf wijzen). GET OVER IT, everything starts with you! Je hebt inderdaad niet 100% het leven zelf onder controle, maar wat je wel onder controle kunt hebben zijn jouw mindset en houding. Zorg ervoor dat je jouw mindset en houding tegenover het leven positiever maakt.

2) Probeer het leven vanuit een andere hoek te bekijken
We kunnen het leven ontzettend zwaar maken voor onszelf, we zijn al snel geneigd om de wereld en het leven door een negatieve bril te bekijken (niet iedereen doet dit natuurlijk). Hiermee maak je het leven zo *** voor jezelf, alsjeblieft gooi die bril weg en ga het leven door een positieve bril bekijken.

Uiteraard gebeurd die switch niet na 1 nachtje slapen. Als je al jaren door jouw linkeroog de wereld bekijkt, is het heel lastig om ineens de wereld vanuit jouw rechteroog te bekijken. Andere woorden: een negatieve mindset en blik op het leven zit al in jouw systeem. Geef het de ruimte en tijd om het te veranderen. Doe in ieder geval jouw best en wees je ervan bewust.

Dus in plaats van zitten mokken en verschuilen achter een stempel, moet je het positieve van die stempel eruit vissen en die gaan ownen. Dus in plaats van ‘Ik ben hooggevoelig, dus het is voor mij moeilijker om positiever te worden’ of  ‘Ik heb ook nog… dus het zit allemaal niet mee’ kun je ook bedenken wat de voordelen zijn van hooggevoeligheid of welke stempel dan ook. Ja, als HSP’er ben je gevoeliger voor die externe prikkels BUT het is echt een cadeautje van het Universum. Hierdoor ben je van nature veel meer in contact met jezelf. Hoe amazeballs is dat? Vis het positieve eruit, ga het ownen en laat het in jou voordeel werken. Je moet gewoon even een nieuwe manier vinden om ermee om te kunnen gaan.


Wil je weten welke voordelen er nog meer zijn als HSP’er? Lees het hier. Oke, plan de campagne! Het is tijd voor jou om buutvrij te gaan schreeuwen. Kom uit dat holletje en face the world. Doe je kaken op elkaar, kin omhoog, borst vooruit, schouders naar achter, strek je rug en neem die verantwoordelijkheid! De verantwoordelijkheid voor jouw eigen geluk.

Vind je het eng om de wijde wereld in te lopen? Zit je vast in die comfortzone van altijd naar anderen wijzen? Maar ben jij er klaar mee hoe jouw huidige leven eruit ziet? Als jij écht verandering wilt, in staat bent om uit dat holletje te kruipen (jouw comfortzone) en de wereld (en jezelf) onder ogen te komen… klik dan hier. Ik (Leena) zit ready, speciaal voor jou, om met jou te kletsen en samen te groeien. Samen staan we sterker, je hoeft dit niet alleen te doen. 

Post a Comment