logo
Instagram
Top
droomleven

Ga jij voor een prima leven of jouw droomleven?

droomleven

Je hebt een baan, je hebt een woning, je kan de rekeningen betalen, je hebt elke dag te eten… life is fine. Je hebt je neergelegd bij het leven dat je nu hebt, het is prima zo. Je verdient genoeg om van rond te komen, iets meer inkomen zou welkom zijn maar zo niet dan is het ook goed. Are you freakin’ kidding me? Who are you foolin’?

Laten we eerst even een momentje van dankbaarheid hebben, voordat ik de deur van jouw huis in trap (figuurlijk, no worries). Je hebt je eigen plekje, je hebt te eten, je hebt kleding om aan te doen, je hebt blijkbaar een telefoon en/of laptop (anders lees je dit nu niet) en je hebt waarschijnlijk nog heel veel andere spullen. Dan ben je ook nog eens in leven, waar je ook heel erg dankbaar voor mag zijn want het leven is een gift. Je hebt dus best een prima leven. Het is zo belangrijk, voor jouw eigen geluk, om elke dag stil te staan bij alles wat je nu hebt en alles wat je nu bent. Oké,dat gezegd te hebbende kan ik nu die deur van jouw huis intrappen.

Vraag jezelf naar de waarheid
Veel mensen om mij heen (familie en kennissen) en babes die ik spreek via social media werken full-time (in loondienst of als zzp’er). Zij kunnen de rekeningen betalen, hebben een woning, kunnen in het weekend iets leuks doen en that’s fine. Zij hebben een prima leven. Ze doen wat ze ‘moeten’ doen, het is niet dat zij hun eigen leven zo extreem excited vinden but hey… ze kunnen hun dingen doen. Hoe ik weet dat zij hun eigen leven niet super excited vinden maar prima vinden? Omdat ik iemand ben die er gewoon naar vraagt. Sommige zijn daadwerkelijk oké met dit leven, hebben verder geen gigantische dromen als bijvoorbeeld een wereldreis en zijn echt satisfied met het leven dat zij leiden. Dan zeg ik ‘awesome voor jou! Lekker bezig wijfiejjj’. Tenzij jij iets zegt in de volgende richting:
‘Had ik maar…’
‘Mijn inkomen is prima, iets meer zou fijn zijn zodat ik vaker kan doen wat ik echt leuk vind, maar het is nu ook al oké’
‘Ik zou het wel vet vinden als… maar dat zijn maar dromen’

Dan kom ik tevoorschijn springen met mijn mister Miyagi moves. Wie houd jij voor de gek grote vriendin?
Wees nou eens even eerlijk tegenover jezelf en geef antwoord op de volgende vragen: Waar droom jij van? En welke ervaringen wil jij graag opdoen in dit leven? Wat is er nodig zodat jij de dingen en de ervaringen kunt opdoen waar jij naar verlangt? 

Durf groot te dromen
We houden onszelf (vaak) veel te klein met dromen, we houden ervan om ‘realistisch’ te blijven. Maar ‘realistisch’ is voor iedereen anders én wij creëeren onze eigen realiteit met onze gedachten. Wanneer jij dus zelflimiteerende gedachten hebt en gelooft in deze gedachten zorg je er dus zelf voor dat je het leven van jouw dromen misloopt. Probeer de jongere versie van jezelf weer naar boven te brengen, als kind was het namelijk heel normaal om groot te dromen en wilde fantasieën te hebben. Kan jij je nog herinneren hoe avontuurlijk en magisch het leven was toen je nog een kleine urret was? Zo avontuurlijk en magisch is het nog steeds… als je die zelflimiterende gedachten uit jouw systeem schopt.

De vragen die jij eerder in dit artikel aan jezelf moest stellen, wil ik jou nog een keer vragen maar in een iets andere setting. Wat zou jij allemaal willen doen en ervaren in dit prachtige leven als je financiële vrijheid zou hebben? 
Laat het gaan, droom even lekker weg. Wees geen party pooper door te gaan denken aan ‘dat gaat me toch niet lukken’ of ‘daar heb ik geen geld voor’… Let it goooo let it goooo

Groot dromen brengt zoveel magie en levensenergie in je leven, het geeft richting en drive in jouw leven. Stel je eens voor dat je nu, op dit moment, met je asser op het strand zit in een tropisch paradijs met een verse kokosnoot in je hand of stel je nou eens voor dat je nu bovenop een berg staat, met uitzicht over het landschap waar je je bevind. Of of … stel je eens voor dat je nu rondreist in zo’n vet grote luxe campervan door Amerika (omg yasssss dit wil ik ook een keer ervaren!). Ga nu alsjeblieft niet emo zitten doen en medelijden hebben met jezelf dat je nu niet op jouw droomlocatie zit, want dat gedrag gaat jou daar ook niet heen brengen.

Jij verdient jouw droomleven
Jij verdient het om alles te doen en te ervaren waar je naar verlangt in jouw leven. Jij verdient jouw droomleven, zie dat nou alsjeblieft in. Waarom zou je oké zijn met een baan waar je wel ‘oke’ mee bent en een inkomen waar je ‘oke’ mee rond kan komen als je ook een baan kan hebben die jou happy maakt (een voldaan gevoel geeft) en waarmee je de dingen kan doen waar jij naar verlangt. Misschien kun je je niet zo goed vinden in het werken voor een baas, start your own business! Je hoeft niet gelijk volle bak te switchen, but work on your dreams every damn day. Elke dag een stapje dichter bij jouw dromen komen en elke keer weer iets van jou bucketlist afstrepen. You got this.

Wil jij ook jouw Badass droomleven creëren? Download dan nu jouw eerste stap richting dat Badass droomleven, klik hier.

Post a Comment