logo
Instagram
Top
dipje

Je zit in een dipje – wat nu?

wat te doen in een dipje

Ken je dat, die dagen waarop je je even wat minder voelt? Alles om je heen lijkt heel rooskleurig maar jij zelf zit op een hele donkere wolk. Je voelt je down, je zit in een dipje maar komt er even niet meer uit. Je pikt alleen de negatieve dingen op en alles wordt een beetje een sleur. Niks geeft jou voldoening op dat moment, je voelt je ontzettend numb. Herkenbaar?

Ik denk dat we allemaal wel eens een dip moment/dag/periode hebben. Eigenlijk weet ik het wel zeker, want het hoort er nou eenmaal bij. Ondanks die dipjes er nou eenmaal bij horen, is het een behoorlijk kut gevoel. Je wilt je niet zo voelen, je wilt juist happy zijn, mee viben met de rest op die roze wolk en jezelf omringen met positiviteit. Helaas lukt dat soms gewoon even niet, dan heb je de kracht niet om jezelf eruit te trekken. In deze momenten vallen vaak vooral de negatieve dingen op en die blijven hangen. Als je niet uitkijkt kom je zo in een negatief spiraal terecht.

Orkaan
Doe je ogen dicht en bedenk je dat je in een orkaan zit. Want al die negatieve gedachten zijn nu van invloed op jou, maar bepalen niet wie jij bent. Deze negatieve vibes en energieën vliegen om jou heen als een orkaan, maar het oog van een orkaan is stil. Dat oog, die stilte, dat ben jij.

Het is logisch dat die negatieve gedachten, emoties en gevoelens jou negatief beïnvloeden maar dit hoeft niet zo te zijn. Deze down feelings zijn geen omschrijving van wie jij bent als persoon. Vergeet niet, jij bent het oog en al die down feelings zijn de orkaan. Het is dus aan jou of je die down feelings jouw leven laat leiden of niet. Jij bent jouw eigen Badass babe, jouw eigen Sascha Fierce, Rihanna en Marilyn Monroe. Jij kunt de hele wereld aan en bepaalt zelf of je je leven laat leiden door gevoelens en emoties of dat jij de leiding neemt.

5 tips voor wanneer je je down voelt:

Laat alle emoties en vibes even toe
Wat je vaak ziet bij mensen is dat zij dan zo gedreven zijn om positief in het leven te staan en willen zich zo graag omringen met positiviteit dat zij gefrustreerd raken wanneer er iets ‘negatiefs’ gebeurd. Wat er dan eigenlijk gebeurd is dat je jezelf verkrampt, je zet jezelf vast waardoor je ook geen ruimte open laat voor positiviteit. Als ik me kut voel dan ga ik er ook echt even induiken (vooral op eerste menstruatiedagen is dit zo chill om te doen), ik laat het helemaal toe. Sta jezelf toe om even te mopperen, te klagen, Netflix te kijken, jezelf te verstoppen onder een deken en je vol te proppen met alles waar je zin in hebt. Je voelt je niet voor niks zo, het moet eruit, in order to get your balance backJ. Wel met nadruk op ‘even’ en je moet ook weten hoe je jezelf eruit kunt krijgen. Weet je dit niet? Zorg dan dat je jezelf aanmeld voor de overige tips, zie hieronder.

Luister naar die ‘down’ feelings
Die gedachten, gevoelens en emoties zijn er niet voor jan lul (sorry not sorry voor mijn taalgebruik). Je bent waarschijnlijk of te hard van stapel gelopen met werken of je hebt jezelf niet de rust gegeven die je nodig hebt of je hebt niet geluisterd naar jouw intuïtie of je bent gewoon ongesteld OF… something else. Minder chille vibes zijn heel leerzaam, mits jezelf ervoor openstelt om te leren. Ze zijn er dus niet zomaar, ze willen jou wat vertellen. Zie het als een hond die nodig moet plassen maar niet dezelfde taal spreekt, om de aandacht te krijgen gaat hij bijvoorbeeld blaffen (lekker voorbeeld he?). In dit geval voel je je down zodat jouw Innerlijke Ik de aandacht kan krijgen ‘help, je hebt mij de afgelopen weken aan de kant geschoven’. Wees stil en luister naar die emoties en gevoelens, wat is er aan de hand?

Benieuwd naar de overige 3 tips? Klik dan hier.

 

 

Dit artikel is ingezonden door Sinitta Dijkgraaf. Wil jij ook een artikel schrijven voor op Badass? Mail ons dan op redactie@badassmagazine.nl

Post a Comment