logo
Instagram
Top
Vertrouwen op het Universum

Vertrouwen op het Universum

Geloof jij dat er meer is tussen hemel en aarde? Geloof jij dat er een schepper is, een Hogere Energie? Sommige mensen noemen deze Hogere Energie God, Allah of de Bron, maar ik noem het liever ‘het Universum’. Zweefteverig of niet, geloven in een hogere energie en daarop vertrouwen geeft zoveel rust en vreugde met zich mee, so why not give it a try?

Er zijn heel wat mensen die NIET geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Zij vinden het maar een zweverige gedachte dat je vertrouwt op iets dat je niet kunt zien en je leven als het ware ‘overgeeft’ aan een vage energie (die je niet kunt waarnemen). Dit is prima, ieder zo z’n eigen werkelijkheid. Zweverig of niet, ik blijf erbij dat er een Hogere Energie is. Why? Het brengt zoveel magie, rust en vreugde in mijn leven dus waarom zou ik het mezelf aandoen die overtuiging de prullenbak in te gooien. Je kan tenslotte die radiogolven, die ervoor zorgen dat je op Instagram kan of kan Whatsappen met familie en vrienden aan de andere kant van de wereld, ook niet waarnemen… toch maak je er gebruik van.

https://gph.is/2NyAGC4

Alles komt goed, zo niet… dan toch
We hebben allemaal wel eens obstakels en tegenslagen meegemaakt die voelen alsof ons leven op z’n kop werd gegooid. Een relatie die voorbij is, een baan die je bent kwijtgeraakt of een belangrijke samenwerking voor jouw onderneming die niet is doorgegaan. We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je zit even in zak en as en een vriend(in) of familielid probeert jou gerust te stellen door te zeggen ‘alles komt goed’. Op zo’n moment denk je alleen ‘houd je ***’ maar het is toch echt zo… alles komt altijd goed. Alles wat jou persoonlijk overkomt heb je zelf aangetrokken, deze gebeuren om een bepaalde reden. Er zitten levenslessen in voor jou, hier leer en groei je van.

Rust, vreugde en magie
Vertrouwen op het Universum, vertrouwen dat alles goed komt en dat alles gebeurd om jou een bepaalde richting op te sturen is heel geruststellend. Het zorgt voor een belangrijke switch in jouw mindset, waarom belangrijk? Dit zorgt voor een stukje Innerlijke rust en hier gaan we allemaal heel lekker op. Je leven leiden vanuit een liefdes mindset in plaats van een angstige mindset is bevrijdend, dit zorgt voor meer vreugde. Je gaat de lol van het leven meer inzien, je gaat de mooie (kleine) dingen van het leven meer waarderen en signalen van het Universum ontvangen.
Wanneer je gelooft dat alles gebeurd om een reden dan zul je ‘tegenslagen’ ook niet meer ervaren als ‘tegenslagen’ maar als een nieuwe mogelijkheid om te leren en te groeien. Het leven is bedoeld om magisch te zijn, dus verwelkom die magie in je leven. Sluit het nou niet buiten.

Disclaimer: je kan je leven niet overhandigen aan het Universum en vervolgens zelf een Netflix marathon houden, je moet zelf de verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen geluk.


Wil je meer lezen over het Vertrouwen op het Universum? Lees dan The Universe Has Your Back (NL versie: Het Universum staat achter je) van Gabrielle Bernstein. Als je ons op Instagram volgt heb je dit boek al voorbij zien komen, it’s amazing. Heb jij het boek al gelezen (of besteld)?

Post a Comment