logo
Instagram
Top

Badass van de maand #2 februari – SIOE

Badass van de maand - Sioe

Het is een nieuwe maand en dat betekent dus ook een nieuwe Badass van de maand. Deze maand hebben wij wéér een toffe, inspirerende babe voor ons weten te winnen. Deze babe is niet bang om haar gedachten uit te spreken, ze zet zich in voor een betere wereld en dat doet zij heel fanatiek. Zij noemt zichzelf niet voor niets een activiste. De Badass van de maand februari is… * tromgeroffel* … SIOE.

Sioe is volgens haar Instagram bio:

      All-round creative
      Pro Vegan/Activist
      Docent bij Tussen Zang en Dans (Sioe zet zich in voor de creatieve ontwikkeling tijdens tussentijdse schoolopvang. De kinderen leren zorgvuldig om te gaan met spullen en leren gebruikte materialen opnieuw te gebruiken) 

Via haar Instagram deelt Sioe haar kennis met de wereld en dat doet zij als een echte activiste (zie boven). Je voelt haar energie door je schermpje heen, ze is een echte powervrouw. Sioe komt op het web heel zelfverzekerd en krachtig over. Ze is wie ze is, zij is SIOE.

Haar zelfvertrouwen is niet altijd zo aanwezig geweest, op haar IG deelt ze openlijk over haar onzekerheden uit het verleden en geeft zij aan zichzelf nu omarmd te hebben. Is zij nu echt zo zelfverzekerd? Heeft zij zichzelf echt geaccepteerd en omarmd? Zo ja, hoe heeft zij de transition kunnen maken van onzeker meisje naar SIOE?

badass van de maand - sioe

Babe, super awesome dat jij onze Badass van de maand wilt zijn. Wij zijn al super fan van jou, maar het is tijd dat meerdere mensen jou leren kennen. Je hebt zo veel knowledge en inspiratie te delen, dus let’s go.

Wie is Sioe nu?
“Een sterke vrouw met een grote eigen wil”.

Wie was Sioe een aantal jaren geleden?
“Een meisje met een groot verlangen om geliefd te zijn”

Wanneer werd jij je bewust van die zelflimiterende gedachten, overtuigingen en jouw negatieve zelfbeeld? En hoe heb jij die weten te veranderen?
“Ik werd me hier bewust van toen ik rond mijn 25e uit een 4-jarige, uitgedoofde relatie besloot te stappen. Kort daarna ben ik hopeloos verliefd geworden op een jongen die mijn hart heeft gebroken zoals ik nooit eerder heb ervaren. Al snel was er niks meer van mij over en heb ik mijzelf volledig opnieuw moeten ontdekken: “Wie ben ik nou daadwerkelijk en hoe is het mogelijk dat een buitenstaander mij zo ongelukkig kan laten voelen?”  Uiteindelijk kwam ik erachter dat niemand verantwoordelijk is voor mijn geluk, behalve ikzelf.

Dit was de eerste keer ooit dat ik de confrontatie met mezelf besloot op te zoeken. Was ik gelukkig met de persoon die ik was geworden? Waar is het fout gegaan en wat wilde – en kon ik veranderen om me weer goed te voelen. Een reis alleen, veel boeken, zelfreflectie en een psycholoog heeft mij ontzettend veel geholpen”. 

We maken allemaal een periode in ons leven mee waarin wij het gevoel hebben ‘verdwaald’ te zijn en onszelf te zijn verloren. Denk jij dat we echt kunnen verdwalen en onszelf kunnen verliezen? Of maken wij dat onszelf wijs, omdat wij in eerste instantie niet eens weten wie wij eigenlijk in de kern zijn?
“Ik denk dat als je vanuit huis een heel duidelijk verhaal meekrijgt over waar je vandaan komt het heel erg kan schelen om de zoektocht te verkorten. Tegelijkertijd denk ik dat het leven 1 lange zoektocht is naar ‘je ware zelf’. Als persoon verander je constant. Dit heeft te maken met de cultuur, omgeving en de mensen waar je, jezelf mee omringd. Het kost veel tijd en zorg om constant bewust te blijven van wie je bent of wilt zijn. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het is om je af te sluiten voor bepaalde invloeden of meningen. Je besluit om steeds meer je eigen ding te doen zonder constant rekening te houden met anderen. Je wordt in feite steeds meer jezelf”.

En kun je jezelf eigenlijk wel echt verliezen? Of wordt dat gevoel gecreëerd doordat je altijd iemand hebt proberen te zijn die je niet bent?
“Ik geloof wel dat je het gevoel kan hebben jezelf volledig kwijt te zijn. Zelf ben ik altijd een persoon geweest die er altijd maar voor iedereen wilde zijn en ontzettend vaak om advies heeft gevraagd aan mensen die eigenlijk totaal geen idee hadden hoe mijn leven in elkaar zat. Wat er dan overblijft is een leven vol met keuzes die door anderen gemaakt zijn.

(Denk bijv. aan levenspartners of mensen die zich volledig laten leiden door hun ouders en achteraf spijt hebben van een studie die ze hebben gekozen of kansen die ze niet hebben genomen)”.

Hoe weet je dat je nu de persoon bent die je ‘hoort’ te zijn? En hoe ben jij erachter gekomen dat jij nu bent wie jij echt in de kern bent?
“Ik heb me nog nooit zo mezelf gevoeld als dat ik nu voel. Dit was een ontzettend lange weg, maar juist ook door keuzes te maken die me ongelukkig maakte, weet ik dat, dat niet het pad is voor mij. Ik weet nu dat alles wat ik besluit te doen in het leven, volledig een eigen keuze is en hier altijd goed over is nagedacht. Ik ben heel gelukkig met al mijn bezigheden en de mensen waar ik mezelf mee omring, omdat ik niet meer bezig ben met anderen, maar puur en volledig met mezelf. Ik doe er alles aan om de beste versie van mezelf te zijn en alles uit het leven te halen wat er in zit”.

badass van de maand - sioe

Welke tips (of adviezen) heb jij voor babes die struggelen met een negatief zelfbeeld?
“Geluk is niet buiten jezelf te vinden. Dit werkt alleen van binnen naar buiten. Pas als je de rust in jezelf vindt en je oneffenheden omarmt, zal dit vanzelf ook naar buiten stralen.

Straf jezelf niet af voor alles en gun jezelf de liefde die je verdient. In het leven is er maar 1 relatie écht belangrijk, en dat is die met jezelf”.

Super thanks voor jouw tijd en energie! We loved it.

Later deze maand spreken wij SIOE weer, ze is namelijk een bezig bijtje en wij zijn heel nieuwsgierig naar waar zij nu mee bezig is en wat wij dit jaar van haar kunnen verwachten. Heb jij een vraag aan Sioe? Drop je vraag dan hieronder in de comments.

Klik hier voor Sioe haar Instagram & klik hier voor Sioe haar website. 

Post a Comment