logo
Instagram
Top
zelfliefde

6x tips om jezelf te empoweren

zelfliefde

Photo by Renee Fischer

Sta je op met duizenden gedachten in je hoofd, waarom je dromen allemaal geen realiteit gaan worden. Zeg even tegen je hoofd: SHUT UP! Want al deze limiterende gedachten doen jouw powers niet veel goed. Na het lezen van dit artikel kan je er weer helemaal tegenaan. Hierbij 6 tips om je weer helemaal de wonder woman te voelen.

 

Tip 1: Stop met negatieve gedachten
‘Oh jeetje, ze zal wel denken’. ‘Hmm waarom reageert er niemand op mijn instagram post’. ‘Ze zullen wel te druk zijn met hun leuke leven’. Dit is allemaal een waste of time en weetje waarom? Cliché maar waar het leven maar heel kort en jij zou je tijd kunnen inrichten met alles wat voor jou fijn voelt. Jij bepaalt zelf wat je denkt. Zo ook het invullen van andersman gedachten. Ontvolg is wat mensen op je sociale media die jou niet het ‘Hell Yeah Happy’ gevoel geven. Of nog beter in echte leven. Dat is al een geweldige eerste stap zodat minder negatieve gedachten kan hebben.

Tip 2: Zet je een lekker muziekje op en dans vrouw!
Volgens onderzoek is dansen met een danspartner het ideale antistressmiddel. Je danst als het ware de spanning uit je lijf. Door elke dag te dansen zal je ontspannen en gelukkig worden. Weg dus met negatieve gedachten. Er zijn nog veel meer voordelen aan dansen. Er wordt gezegd dat je vitaler blijft, dat het ultraal sociaal is en het is goed voor je seksleven. Maak NU even een dansje!

Tip 3: Klop je meridianen energie banen en herhaal
Klopmassage is een simpele en snelle manier om je beter in je lichaam te voelen. Door langs de meridianen te kloppen, laat je de energie in de meridianen weer beter stromen. Je lichaam voelt hierdoor warmer, soepeler en levendiger. Klopmassage is simpel en snel. In 5 tot 10 minuten ga je al kloppend je hele lichaam bij langs. Je kunt de massage over je kleren heen uitvoeren, en hebt er geen speciale spullen voor nodig. Makkelijker kan bijna niet! Klop op je armen, polsen, derde oog en heupen. En herhaal de volgende zin tijdens het kloppen: ik houd van jou, dankjewel!

Tip 4: Ruik en smeer een natuurlijk wondermiddel
Als ik mij even negatieve gedachten heb of niet in balans dan gebruik ik een natuurlijk wondermiddel. Namelijk essentiële oliën. Deze olie activeert de uiteinden van de olfactorische zenuwcellen (ook wel neuronen), waardoor de boodschap naar het limbische systeem gestuurd wordt. Dat is een plek in de hersenen die geregeerd wordt door primaire gevoelens zoals gemoedstoestand, plezier, honger en lust. Er staat geen ‘rationele’ filter op de prikkels, wat verklaart waarom geuren zulke sterke emoties in ons kunnen opwekken. Neroli is mijn aboslute favoriet. Deze olie verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen. Serotonine is een belangrijke humeurverbeterende neurotransmitter en een verhoogde spiegel in de hersenen zorgt voor een prettig en rustig gevoel.

Tip 5: Wees lief voor je lijf. Maak een gezond maaltje
‘LAAT UW VOEDING UW MEDICIJN ZIJN EN UW MEDICIJN UW VOEDING’ –  HIPPOCRATES

Deze uitspraak is al eeuwen oud maar geldt als de dag van vandaag nog steeds. Gezond eten helpt niet alleen bij creëren van een gewenst lichaam maar ook houdt het de hormonen in balans, het zorgt voor je karakter en het geeft je energie. Een gezond lijf begint met veel zelfliefde en compassie. Wat gun jij jezelf? Naar wie kijk jij echt wanneer je in de spiegel kijkt? Wie ben jij? Hoe wil je voor anderen zijn? Het is tijd om gezond eten toe te passen in je leven.

Tip 6: Zelfliefde, oh zelfliefde
Overal wordt in het rond gestrooid met woord zelfliefde. Beetje lief zijn voor jezelf. Dat is waar dit artikel over gaat. Maar wat is zelf liefde en hoe bereik jij deze heerlijke status? Badass Magazine heeft een handig lijstje om te beginnen met een positief zelfbeeld zonder negatieve gedachten. Deze vind je hier. 

 

 

Over Marcella Kramer
Marcella kramer is Holitsch Healthcoach. Wat het volgende inhoudt: ze is een doTERRA-wellness advocate en ademcoach in opleiding. Gezonde voeding staat aan de basis van haar bewuste levensstijl. Samen met mijn vriend Eric van Doorn (Studio ECO) zet ze zich zoveel mogelijk in voor het ontwikkelen van een duurzame samenleving door huizen enpanden te voorzien van energieneutrale installaties en systemen. Samen maken zij het cirkeltje rond. Hij de externe leefomgeving en zij het stimuleren van een natuurlijke en gezonde leefomgeving in jezelf. Klik hier voor haar Instagram en klik hier voor haar geweldige website.

Comments

  • Ziggy
    maart 6, 2019

    Fijn artikel!

Post a Comment